Wymiana szyby bocznej GD/ włamanie
Strona 1 z 1
MAsakra dziewczyny i chłopaki. Wczoraj mi sie popsuła Madzia o czym pisalem w poprzednim watku. A dzis w nocy mialem włamanie
Bede musiał wymienic szybe. Wiecie moze gdzie kupic w Warszawie cos takiego? Czy te prowadnice ktore sa zamontowane w szybie to sa wymienne, czy szybe sie kupuje wraz z tymi elementami? wygladaja na zamontowane na stałe
Bede musiał wymienic szybe. Wiecie moze gdzie kupic w Warszawie cos takiego? Czy te prowadnice ktore sa zamontowane w szybie to sa wymienne, czy szybe sie kupuje wraz z tymi elementami? wygladaja na zamontowane na stałe
- Od: 20 lut 2004, 01:28
- Auto: 626 GD 2.0 FE4 GF 2.0 TDsI 16V
Wyrazy wspolczucia, szyba do GE kosztowala mnie 165 zl i montaz 30. Dostaniesz od reki w kazdym punkcie, jak napisal Marioch.
szybę założysz sam w 15 minut,
wiem że nieco grzebierz w aucie więc nie bedzie problemu,
współczuję bardzo
będę teraz jeszcze niespokojniej spał
u mnie na podwórku codziennie libacja obok madzi
raz już dostała butelką
ciągle jakies nowe ślady
współczuję bardzo
będę teraz jeszcze niespokojniej spał
u mnie na podwórku codziennie libacja obok madzi
raz już dostała butelką
ciągle jakies nowe ślady
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Masakra!!
Dobrze że się na szybie skończyło – chociaż trudno mówić w takiej sytuacji o szczęściu.
Proponuję alarm założyć -szczególnie jeżeli autko często zostaje pod blokiem, na allegro można kupić za niedużą cenę zestawy do samodzielnego montażu
Pozdrawiam
Dobrze że się na szybie skończyło – chociaż trudno mówić w takiej sytuacji o szczęściu.
Proponuję alarm założyć -szczególnie jeżeli autko często zostaje pod blokiem, na allegro można kupić za niedużą cenę zestawy do samodzielnego montażu
Pozdrawiam
MaZdA rUlEs
- Od: 18 cze 2004, 22:26
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 8V (FE) 1991
adam626 napisał(a):szybę założysz sam w 15 minut,
Rozbieralem nie raz drzwi – tylko jak z tymi nitami do prowadnic. Czy stare da sie jakos roznitowac i przelozyc do nowej szyby?
szyba powinna mieć prowadnice
nitowania to sam bym nie próbował
ale jeśli szyba będzie kompletna to raczej bym wymieniał
nitowania to sam bym nie próbował
ale jeśli szyba będzie kompletna to raczej bym wymieniał
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
prowadnicę odkrecasz takimi małymi 3 śrubkami pod uszczelką drzwi
po odchyleniu daje się wyjąć do góry
szyba do mechanizmu podnoszenia jest mocowana wkrętami w takim kołku rozporowym wsadzonym w otwór szyby
odkręcasz nasadką 10
nową szybe wkładasz wpierw i lekko dokręcasz do mechanizmu podnoszenia
następnie ją trzeba opuścić i bez problemu wkłada się prowadnicę
szybe do mechanizmu dokręcam na sztywno po kilkukrotnym podniesieniu i opuszczeniu
jak się dobrze ułozy w prowadnicach
po odchyleniu daje się wyjąć do góry
szyba do mechanizmu podnoszenia jest mocowana wkrętami w takim kołku rozporowym wsadzonym w otwór szyby
odkręcasz nasadką 10
nową szybe wkładasz wpierw i lekko dokręcasz do mechanizmu podnoszenia
następnie ją trzeba opuścić i bez problemu wkłada się prowadnicę
szybe do mechanizmu dokręcam na sztywno po kilkukrotnym podniesieniu i opuszczeniu
jak się dobrze ułozy w prowadnicach
OK. dzieki za konkretne info. Zobacze jak ta nowa szyba bedzie wygladala, ale ona jest bez prowadnic. Wiec raczej oddam im, strace 50pln ale bede miał z bańki. Oczywiscie bede tam stał i patrzył na paluchy. Nie lubie jak ktos obcy robi cos przy mojej Madzi.
rozumiem to uczucie :–)
Wymieniłem szybe. Koszt – 200PLN wymiana 60PLN. Zrobiłem to w JAAN w Warszawie. Bardzo polecam tę firmę. Sciagali mi szybę z Białegostoku i nie doliczali za transport (poszło w koszty) a szyba była zamawiana kurierem.
Szyba jest z Afryki, kształt ma zdaje sie troceinny niz oruginał – jest jakby przypłaszczona.
Dobrze ze nie podjałem sie sam wymiany. Zdemontowanie nitow z szyby wybitej nie było łatwe
Szyba jest z Afryki, kształt ma zdaje sie troceinny niz oruginał – jest jakby przypłaszczona.
Dobrze ze nie podjałem sie sam wymiany. Zdemontowanie nitow z szyby wybitej nie było łatwe
po pierwsze to niesa nity tylko wkrety na torksa a po drugie sprawc czy ci nie wcisneli szyby od sedana bo ona ma troche inny krztalt jesli bedzoie od sedana to niebedzie ci sie zgadzal kont pochylenia i wypuklosc jesli tak jest to im ja oddaj a ja ci taka oddam za duzo mniejsze pieniadze bo mam od sedana
pozdro
pozdro
- Od: 22 maja 2006, 22:36
- Auto: 929 HB 2.0 benz
Zgadza sie – to sa wkręty. Odnosnie szyby tez masz rację – wsadzili mi od 4d – widzialem naklejke. Ale problem był z szybą – w ogole jej nie mieli i sciagali z bialegostoku. I tak zachowali sie ladnie, bo nie doliczyli za transport. Ale szyba gładko sie otwiera i sprawnie dziala – roznice nie sa duze. Made in South Africa
Kiedys bym nie pomyslal ze 4d i 5d sie czymkolwiek roznia oprocz bagaznika. Otoz okazuje sie, ze niemal kazdy element – cz to szyba, czy to blacha jest inny w 4 a inny w 5d
Kiedys bym nie pomyslal ze 4d i 5d sie czymkolwiek roznia oprocz bagaznika. Otoz okazuje sie, ze niemal kazdy element – cz to szyba, czy to blacha jest inny w 4 a inny w 5d
masz około 4 cm niżej dach niż w 4d
Strona 1 z 1