Problem z zaciskiem hamulcowym tylnym
Strona 1 z 1
Witam wszystkich mam problem w swojej madzi z tylnym prawym zaciskiem hamulcowym, otuz prawy zacisk jest zepsuty jak zaloze linke od recznego to niestety blokuje mi kolo bo wogule nieodbija mechanizm ktory sie tam znajduje i musze jezdzic bez recznego i mam pytanie czy jest jakas mozliwosc naprawy tego zacisku np. poprzez wymiane gumy wokul tloczka lub wymiane sprezyny na mechanizmie czy musze wymienic caly zacisk, a i jeszcze jedno czy podejda zaciski od mazdy xedos 6? 
- Od: 3 paź 2006, 17:51
- Auto: Mazda 626 2.0 16V GE FS 93'
miłem to samo. 3 razy ściągałem i rozruszanie go pomagało na krótko. Potem to samo, ten typ tak ma. Albo nowe zaciski albo dobre używki (z tym może być ciężko- też szukałe). A teraz pogodziłem się z brakiem ręcznego, a szkoda bo zima idzie
i fajnie by się jeździło.
- Od: 6 sie 2006, 09:01
- Auto: 626- 2,0- 16V- 94r.SGI
jb79 napisał(a):miłem to samo. 3 razy ściągałem i rozruszanie go pomagało na krótko. Potem to samo, ten typ tak ma. Albo nowe zaciski albo dobre używki (z tym może być ciężko- też szukałe). A teraz pogodziłem się z brakiem ręcznego,
wystarczy jechac do mechanika i to zrobi

mankei aby porządnie zrobic zacisk potrzebujesz zestawy naprawcze z ASO oraz dwa łożyska do dźwigni recznego. Mozna kupic jeden zestaw i jedno łożysko ale zapewne drugi zacisk niedlugo stanie wiec ja proponuje robic oba.. przerabialem to u siebie w GF-ce i po naprawie jest juz ok
jest to opreacja dla ludzi dokladnych (duzo gumek, uszczelniaczy itd) i znajacych temat, bo robota dosc precyzyjna i latwo cos popsuc 
Ostatnio edytowano 28 paź 2006, 09:39 przez Riki, łącznie edytowano 1 raz
Strona 1 z 1