piszczenie przy kreceniu kierownica
Strona 1 z 1
Panowie dzisiaj zauwazylem rano ze przy kreceniu kierownica slychac lekkie piski jakby trzec metal o metalw jak krece w lewo a jak klrece w prawo to dzwiek przypomina skrzypienie starych drzwi. Po pracy pojezdzilem troche jeszcze i teraz te piski sa tak silne i slychac je przy kazdorazowym kreceniu nadal krecac w lewo dzwiek taki metaliczny a krecac w prawo dzwiek takich starych skrzypiacych drzwi. Czy orientujecie sie co to moze byc
mnie az ciarki przechodza jak to slysze. Czy to jakies gumki lub uszczelki. Jest to w samym kole kierownicy.
- Od: 8 paź 2007, 21:55
- Auto: Mazda 626 '98 GF
2.0 + LPG
tak plyn jest a ja nadal nie mam pojecia co to moze byc.
Dzwonilem do swojego tqakiego mechaniora i powiedzial mi ze w japonczykach sa jakies krzyzaki w kierownicach i one sie czasami wycieraja i to moze to powodowac taki dzwiek. Gdzies na forum tutaj podobny przypadek byl w 323 i tak poradzono aby sprawdzil blaszke od uziemienia klaksonu ze czasami sie wyginaja i tez moga tak obcierajac chalasowac. Hmmm pomozecie ? co to moze byc ?
Dzwonilem do swojego tqakiego mechaniora i powiedzial mi ze w japonczykach sa jakies krzyzaki w kierownicach i one sie czasami wycieraja i to moze to powodowac taki dzwiek. Gdzies na forum tutaj podobny przypadek byl w 323 i tak poradzono aby sprawdzil blaszke od uziemienia klaksonu ze czasami sie wyginaja i tez moga tak obcierajac chalasowac. Hmmm pomozecie ? co to moze byc ?
2.0 + LPG
jutro rozbieram kiere i sprawdze co to poki co nie mialem na to czasu ale jak juz dojde do tego to dam znac moze komus jeszcze sie to kiedys przyda
2.0 + LPG
Bimbak napisał(a):mogą też piszczeć łożyska w górnych mocowaniach amortyzatorów przednich na których obraca się kolumna albo zwrotnice. Określ skąd dobiega pisk
tak jak juz pisalem z samego kola kierownicy.
dokladniej to zza klaksonu
2.0 + LPG
dobra ja juz wiem
rozebralem kiere i okazalo sie ze nie ma smaru wytarl sie
przesmarowalem wszystko i juz jest wszystko ok
rozebralem kiere i okazalo sie ze nie ma smaru wytarl sie
przesmarowalem wszystko i juz jest wszystko ok
2.0 + LPG