Prawidłowa temperatura silnika ?
no mysle ze najlepiej silnik kupic remont strasznie drogi a pierscieni chwilowo do comprexa niema tylko rikeny za 550zl chyba ze masz 2.2.4 to są, jak 2.2.3 to tylko taka cena ale remont cena kosmos pierscienie 550+uszczelka pod głowice i klawiature ok330zł + rozrząd + oleje i wiele innych rzeczy no i robocizna tak mysle ze silnik bedzie lepszym rozwiązaniem choc tez nie tanim no i potrzeba troszke szczescia zeby kupic dobry motor
- Od: 14 gru 2006, 22:08
- Auto: COMPREX 95
Witam. Wiecie co zrobilem,poskladalem wszystko ,oczywiscie nowa uszczelka iiii smigam az mi zdechnie calkiem,narazie jest ok dymi na bialo po zagrzaniu ale to przez to pekniecie ,termoistatu niewkladalem,i dzisiaj przesmigalem ja okolo 100km temperatura utrzymywala sie w normie nic niewyrzucilo,postanowilem kupic silnik,zrobic go po mojemu czyli wszystko szlif cylindrow glowice na cacy i zalozyc jak juz bedzie jak nowy,bede wiedzial co mam iiii.......Mazdy niesprzedam!! Co myslicie o tym
? Pozdrawiam
- Od: 4 lis 2007, 20:21
Myślę, że jesteś już ciężko chory na... mazdofonię niepospolitą – grożna choroba przenosząca się drogą kupna (nabycia) sprzętu jeżdżącego firmy niezwykłej. Szczepionki nie istnieją!! Choroba jest zazwyczaj nieuleczalna.
Witaj w klubie zarażonych.
Witaj w klubie zarażonych.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Chyba wybrałeś najdroższe rozwiązanie, ale myślę, że najlepsze
Musisz tylko póki, co pilnować i to bardzo poziomu płynu, jeśli zauważysz, że ciśnienie w układzie wzrasta dość mocno ( puchnie wąż od termostatu do chłodnicy) wywal wtedy gumkę spod korka od chłodnicy, spowoduje to, że nadmiar płynu i ciśnienia będzie lądował w wyrównawczym. Ja tak zrobiłem u siebie na jakiś czas pomogło żeby, dojeździc do remontu
, mankament braku tej gumki to może ci na zimnym silniku zapala się kontrolka z braku płynu w chłodnicy, ale po chwili powinna zgasnąć, dla próby weź sobie jakiś stary korek ze szrotu. Powodzenia
Pozdrawiam

Musisz tylko póki, co pilnować i to bardzo poziomu płynu, jeśli zauważysz, że ciśnienie w układzie wzrasta dość mocno ( puchnie wąż od termostatu do chłodnicy) wywal wtedy gumkę spod korka od chłodnicy, spowoduje to, że nadmiar płynu i ciśnienia będzie lądował w wyrównawczym. Ja tak zrobiłem u siebie na jakiś czas pomogło żeby, dojeździc do remontu
Pozdrawiam
- Od: 30 wrz 2007, 12:43
- Auto: 626 GE 2.0 Comprex `93 r.
Plynu pilnuje,nic sie narazie niedzieje,dzis przejechalem okolo 150km po nagrzaniu wyrzucilo odrobine do wyrownawczego,ale po ostygnieciu wrociło do chłodnicy a to dobra oznaka tego ze kompresja niebije do ukladu chłodzenia.A co do najdrozszego rozwiazania to powiem tak:jezelibym mial to zrobic dla innego autka to nie ,ale mazda to nie jest "jakies " tam auto,jej sie nalezy,to tak jakbym dziecku cukierka załował.Dzieki za rade z tym korkiem,moze sie przydac. Pozdrawiam !
- Od: 4 lis 2007, 20:21