Kłopoty z rozrusznikiem – pytania, problemy Comprex
1, 2
Jaki?
Spróbuj go podładować.
Takie rozwiązanie nasuwa mi się jako pierwsze. I najłatwiej to sprawdzić.
Spróbuj go podładować.
Takie rozwiązanie nasuwa mi się jako pierwsze. I najłatwiej to sprawdzić.
Mazda626 napisał(a):a nie przypadkiem TULEJKI?
a co to zmienia przy zimnym/ciepłym?
Gdyby były do wymiany to na ciepłym byłby ten sam efekt.
Mazda626 napisał(a):Mam taki problem, rozrusznik ciezko chodzi jak kreci na zimnym silnkiu to az przygasaja lampki
co moze byc przyczyną
Przy podobnych objawach w mojej MADZI zawieszona była jedna szczotka (są 4) w rozruszniku. Pracuje wtedy jakby z o 1/2 mniejszą mocą. Przy czym moja to bęzyna, ale myślę, że rozrusznik może być taki sam
- Od: 10 mar 2005, 17:43
- Auto: Mazda 626 2,0 FS GE
zapodaj prostownik do aku na noc i sprawdz rano
jesli bedzie to samo to szczotki do wymiany – 45zl + 3-4h roboty
jesli bedzie to samo to szczotki do wymiany – 45zl + 3-4h roboty
pojemność silnika (cm^2)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
------------------------------------------------- x 200 = IQ posiadacza pojazdu
średnica wydechu (mm) x głośność (dB)
Andrzej 123 napisał(a):Przy czym moja to bęzyna, ale myślę, że rozrusznik może być taki sam
Rozrusznik jest zdecydowanie "większy"...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
tak można kupić w sklepie najlepiej podjedź gdzieś do sklepu z częściami rozrusznikowo alternatorowymi
tam dobiorą ci odpowiedni bo pewnie masz stopione styki może wystarczy sama wymiana styków ? ja płaciłem jakieś 35 zeta za nie i dwie godziny roboty
Tomcio1972 ;–)
- Od: 15 maja 2009, 22:05
- Auto: mazda 626 comprex RF-CX 1995 była obecnie 121 db 1991 1,3benzin
hmm rozebralem wszytko zlozylem posluchalem sie ciebie i to byl elektrowlacznik tylko , ze sprawdzalem stacyjke to musze delikatnie wcisnac by odpalic. Rozkrecilem stacyjke wyciagnelem kostke wsadzilem kluczyk we wglebienie przekrecilem i odpala normalnie.Moze cos z obudowa stacujki jest nie tak jak myslicie??? Za elektrowlacznik mi zaspiewal 90 zloty hehe to kupilem zaly rozrusznik z elektrowlacznikiem za 70 . tamtem pozniej sie zrobi.
- Od: 20 maja 2009, 08:58
- Auto: Mazda 626 IV GE 1997 rok 90PS 1.8
Szutrowóz
a ja kupował&em to ustrojstwo od daewo musso bodajże jaest tam taki sam rozrusznik jak w madzi (znalazłem kwiteczek ze sklepu )
Tomcio1972 ;–)
mam pytanie jakie problemy powoduje uszkodzony elektrowłącznik i gdzie on się znajduje bo mam comprexa z 94r i mam małe ale niewygodne problemy kiedy przekręcam stacyjkę na pozycje start grzeje świece a rozrusznik nie kreci słychać tylko cewkę proszę o poradę 

-
marekmarek29
no właśnie takie problemy i znajduje się w rozruszniku aczkolwiek nie jest powiedziane że np nie strzeliły ci szczoteczki w rozruszniku
Tomcio1972 ;–)
dzieki za porade
to napewno nie szczetki bo rozrusznik na krótko kreci dobrze. A nie wie ktos moze przypadkiem gdzie mozna kupic uszczelniacz do wałka rozrzadu bo olej leci 
-
marekmarek29
tylko oryginał w serwisie, zamiennik kupisz w każdym sklepie ale niema sensu ja kupiłem zamiennik i musiał 2 razy płacić za wymianę bo lało dalej dopiero oryginał trzyma tak jak trzeba w Rzeszowie w salonie koszt 40 zł
- Od: 20 sie 2009, 20:53
- Auto: Mazda 626, 2.0 Comprex, 96 rok
1, 2