Witam,
w oplu astrze mam ten sam regulator Ciśnienia, czasem wydaje mi się, że czuję paliwo gdy jadę z nawiewem.
Zauważyłem wczoraj takie coś

że w zaznaczonym na czarno miejscu, coś syczy, powietrze się z tego wydobywa, nie wciąga, ale wydobywa na zewnąrz, w zamalowanym na czarno kole jest taki dołek fabryczny i tam musi gdzieś być MIKRO dziurka, gdy tylko przyłożę kciuk i zakryję całą powierzchnię, to nie syczy, psikając np. wd40 i szukajac, gdzie bombelki beda, nie umiem zlokalizować, ale na pewno nie zależy to od tego, czy mocno przycisnę obudowę, tylko od tego czy zasłonię powierzchnię np. kciukiem i już nie syczy.
Wydaje mi się, że to zew. denko srebrne jest nieszczelne, bo wątpię, że ono ma syczeć i być dziurawe

? pewnie z tego śmierdzi ?
Czy po odpięciu tej dookólnej opaski metalowej, spokojnie da się to wyciągnąć i podmienić, czy trzeba dolne przewody paliwowe odpinać? Palcami nie dało się tego wysunąc, minimalnie wyszło, ale byćmoże trzeba podważyć śrubokrętem, ale pytam, by czegoś nie uszkodzić.
Czy ten przewód podciśnienia przez uszkodzony zawór może ssać paliwo, gdy ten zawór uszkodzony ?