nemi napisał(a):Pecha i nie pecha – bo wcale nie są złe. Z dwojga złego wolę polskie niż chińskie
Pecha w znaczeniu, że kupiłeś je jako japońskie, co do reszty się zgadzam .
www.mazdaspeed.pl
magicadm napisał(a):JAREK napisał(a):Jeśli chodzi o rozrząd to proponuje naprawę w serwisie Mazdy .Wymienią komplet w oryginale. Jeśli chodzi o olej to 10 W 40 Castrol Magnatec polecam .
Przecież te same "oryginały" sa do nabycia w JC – poza (w moim przypadku) paskiem rozrządu.![]()
![]()
![]()
Każdy szanujący się warsztat ma coś takiego jak Autodata gdzie brakuje tylko instrukcji wymiary łąńcucha rozrządu w czołu RUDY 102, ale do MAZDY znają na pewno.![]()
A CASTROL to podobno syf (opinia z tego FORUM).
Xavier napisał(a):JAREK napisał(a):Jeśli chodzi o rozrząd to proponuje naprawę w serwisie Mazdy .Wymienią komplet w oryginale.
Ponoć nie ma już "serwisów Mazdy"...![]()
Zobacz: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=11674
A wiesz ile biorą za wymianę w proponowanym przez ciebie serwisie? Jeśli tak to podaj cene robocizny + części.
JAREK napisał(a):
Dla mnie części z JC to syf . Jeśli chodzi o wymianę paska rozrządu to nie jest trudna operacja ale można popełnić błąd w montażu lub zapomnieć wymienić sprężynę od rolki napinającej a te często pękają .Jeśli chodzi olej to rzecz gustu nie wnikam .
JAREK napisał(a):Części do Mazdy nie są tanie każdy o tym wie ale coś za coś . Stać na krowę to stać i na łańcuch![]()
Pozdrawiam
marko626 napisał(a):całe opakowanie popisane właśnie po japońsku.Zapewniał że to orginał zobaczymy po kilku tysiącach.Nie wiem czy cena dobra coś 105zł.
marko626 napisał(a):Zapewniał że to orginał
marko626 napisał(a):Nie wiem czy cena dobra coś 105zł.
marko626 napisał(a):Dzięki za wątek , ja jestem właśnie w trakcie załatwiania wymiany rozrządu i z tego wynika ,że chyba wybulę troszkę hajsu na części, ale cóż jednak coś za coś
JAREK napisał(a):Dla mnie części z JC to syf . Jeśli chodzi o wymianę paska rozrządu to nie jest trudna operacja ale można popełnić błąd w montażu lub zapomnieć wymienić sprężynę od rolki napinającej a te często pękają .
Xavier napisał(a):JAREK napisał(a):Części do Mazdy nie są tanie każdy o tym wie ale coś za coś . Stać na krowę to stać i na łańcuch![]()
Pozdrawiam
Jasne! Zwłaszcza jak się robi przy "łańcuchach do krowy" nie... Jarek?![]()
A poza tym, jak mawia w TV Dosia-color : „ skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać...?”.
PS.
A tak na marginesie Jarek...to czym ty jeździsz? Bo jakoś się nie chwalisz w swoim profilu i nie wiem z jakiej perspektywy oceniać Twoje rady? Bo inna miara obowiązuje właścicieli biletów miesięcznych , inna posiadaczy Mazd a jeszcze inna użytkowników np. Merca 600. Rozumiesz moje wątpliwości?
magicadm napisał(a):JAREK napisał(a):Dla mnie części z JC to syf . Jeśli chodzi o wymianę paska rozrządu to nie jest trudna operacja ale można popełnić błąd w montażu lub zapomnieć wymienić sprężynę od rolki napinającej a te często pękają .
W moim przypadku panowie z ASO sami przyznali, że z powodu likwidacji centralnego magazynu sami biorą części z JC.
JAREK – wytłumacz mi proszę dlaczego ta sam rolka, czy hydronapinacz wyprodukowany przez NTN- i nawet zapakowana z logiem MAZDY to syf – tylko dlatego, że kosztuje 400zł a nie 700 czy 900?
Co do sprężyny – u mnie jest napinacz hydro, ale w poprzednim autku sprężyna służyła tylko do wstępnego napięcia paska...
A błąd w montazu można popełnić i przy wymianie koła – nikt nie ma monopolu na nieomylność – choć przyznam że zleciłem wymianę rozrządu w ASO (Warszawa) bo miał konkurencyjne ceny w stosunku do "wszystkorobów"
marko626 napisał(a):Zapewniał że to orginał
Jak za Kashiyamę to ok. Oryginalny klocek + zestaw instalacyjny to koszt ok 420 zł.marko626 napisał(a):Nie wiem czy cena dobra coś 105zł.
JAREK napisał(a):Nie wiem o co chodzi z tą likwidacją centralnego magazynu Mazdy .Wszystkie serwisy autoryzowane zamawiają części z centralnego magazynu który znajduje się w niemczech i z tego co wiem to jeszcze go nie zamkneli.Jeśli chodzi o zaminniki części do Mazdy to chciałem tylko podkreślić fakt żeby uważać na to co się kupuje. Czasami lepiej przepłacić i jeździć spokojnie niż stresować się czy dana część wytrzyma preferowany przez producenta termin eksploatacyjny. ...
Panowie, jak wszystkim wiadomo centralny skład częsci istniał jedynie dzięki i dla dealerów ( kto z prywatnych osób kupi np. spręzarkę do 626 Comprex za cenę 6-7 tysięcy złotych ) Pamiętam ten skład jeszcze z lat 90 tych gdzie nie było częsci w zamiennikach ( ani uzywek ) i naprawdę było tam zawsze sporo osób kupujących jakies częsci do swoich mazd . W 1993 czy 94 roku otworzył się sklep p. Jurka Grabowieckiego ( obecnie potęga rynku motoryzacyjnego "JC Auto ") i tu jest przyczyna , mała opłacalność takiego składu .Sporo ludzi kupuje zamienniki nie patrząc na jakość.magicadm napisał(a):Miałem na myśli likwidację IM...
marko626 napisał(a):Stuknąłem już na tych klockach ok1000 km.i widzę po alu na przodzie że jest chyba ok tzn.znikoma ilość pyłku po klockach , myślę że bedzie ok i troszkę pośmigam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6