Zawieszające się obroty, dlaczego?
a czujnik temp wody sprawdzałeś? Jak bys miał zapowietrzony układ lub mało płynu to najpierw by było dobrze a dopiero po pełnym rozgrzaniu obroty by skakały do góry. Jak stale utrzymują się na wysokim poziomie to albo czujnik temp albo coś z przepustnicą. Brak błędów również wskazuje moim zdaniem na czujnik ale to tylko moje domysły.
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
Drinking wine and killing time
od niedawna mam taki problem że się zawieszają obroty na ok 1tys na rozgrzanym aucie. Moim zdaniem to nie wina krokowca bo jak podniosę lekko pedał do góry to obroty powracają do normy. Dzieje się tak tylko jak auto pochodzi dobre 15min w ciepłe dni (metal się rozszerza??:) . Macie może jakiś łatwy sposób na wzmocnienie tej sprężyny na lince przy dźwigni przepustnicy, żeby lepiej odbijała??
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
juz to robiłem i nic:/ inne pomysły??:)
nie jest jakoś specjalnie brudna 
zobaczę ją jeszcze
ale nie chce mi się za bardzo nic więcej rozkręcać do czyszczenia niż tylko plastikowe kolanko
spróbuję od tej strony wyczyścić i dać jakieś WD, a jak nie pomoże to pokombinuję z jakąś sprężyną.
Zgadzam się. Napraw powód usterki, a nie kombinuj, jak pozbyć się objawów. Rozkręć i przeczyść. 3h roboty...
A jeśli nawet tego ci się nie chce, to chociaż przeczyść ją, przepsikaj ściągniętą:
viewtopic.php?t=21226&highlight=kroko%252A
A jeśli nawet tego ci się nie chce, to chociaż przeczyść ją, przepsikaj ściągniętą:
viewtopic.php?t=21226&highlight=kroko%252A
Mazda 626 1.8 '94 LPGIII Koltec
- Od: 23 lis 2009, 21:54
- Auto: Mazda 626 1.8 '94 LPGIII Koltec
przeczyściłem co się dało bez większego rozkręcania, potem trzeba było ustawić obroty bo dziwnym trafem zatrzymywały się już zawsze na 1tys obr i teraz niby jest dobrze, ale tą śrubką od obrotów mogę zrobić jeszcze z pół obrotu tylko jakbym chciał jeszcze zmniejszyć... ogólnie jak obroty spadają to na pół s zatrzymują się na 1tys obr a potem już trzymają 0,75tys jak trzeba. Na razie mi to wystarczy chyba 
Witam wszystkich! Czy rozwiązaliście problem z zawieszającymi się obrotami na 1100 obr. ? U mnie jest ten sam problem, najczęściej na ciepłym silniku. Obroty wiszą sobie przez jakiś czas na 1100 a poźniej jak gdyby nic wracają na swoje miejsce. Sprawdziłem czujniki, woda na max i dalej jestem w kropce. Dzieje się tak tylko na lpg, jeżeli się zawiesi i przełączę na benzynę to odrazu wraca na właściwe obroty. Co to się dzieje??? Macie jakieś pomysły?
Nikt nic nie doradzi? Najczęściej tak się dzieje na ciepłym silniku. Na zimnym jest ok.
Nikt nic nie doradzi? Najczęściej tak się dzieje na ciepłym silniku. Na zimnym jest ok.
- Od: 30 kwi 2010, 21:56
- Auto: Mazda 626 2.0L z 1994r
Benzyna+LPG II gen.
Odgrzewam kotleta
! Mam identyko problem 1,1k- 1,2k rpm zawieszają się
Przepustnica byla czyszczona i nie pomogło :/
Z gówna rakiety nie zrobisz!!
drix1987 napisał(a):jakas fotorelacja moze
kolejna nie jest potrzebna. Jest jedna o czyszczeniu przepustnicy i ona wystarczy. A to że falują to najpierw odpowietrz DOBRZE układ chłodzenia lub/i wyczyść przepustnice. U mnie się zawieszały, a nie falowały. A zawieszał się tłoczek o którym wcześniej pisałem. Teraz mam jeszcze tylko szarpnięcia po puszczeniu gazu ale to już mniej uciążliwe jest.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0