xANDy napisał(a):PS2. skoro Jaksa masz w podpisie:
Jaksa napisał:
Mazdy się nie psują.............
To jakim cudem zarabiasz na życie..........?
Dlatego że mazdy psują ludzie
www.mazdaspeed.pl
xANDy napisał(a):PS2. skoro Jaksa masz w podpisie:
Jaksa napisał:
Mazdy się nie psują.............
To jakim cudem zarabiasz na życie..........?
Tomek , czytasz w moich myślachtomekrvf napisał(a):Dlatego że mazdy psują ludzie
Jaksa napisał(a): ( mechanicy nazywają to Kaczorami)
Ta nazwa pojawiła się jeszcze gdy w obrocie były 626 GC i tak juz zostało , zawsze mozna zmienic nazwę np. sikawkies napisał(a):najwyzszy i dziejowy czas zmienic te glupia i prowokacyjna nazwe
jaroslaw200 napisał(a):Witam czeka mnie remont silnika jakie potrzeba klucze np do zdjęcia głowicy
jaroslaw200 napisał(a): czy tłoki wyjdą górą bez ściągania silnika
jaroslaw200 napisał(a):chce zrobić sam remont
Radzę się dobrze zastanowić, zwłaszcza że nie wiesz co to jest silnik. Moze się też okazać, że po jak najbardziej poprawnej wymianie pierścieni nic sie nie zmieni. Auto juz swoje lata ma i kto wie czy nie ma owalizacji cylindów. A tego sam nie stwierdzisz. Po drugie, konieczne będzie planowanie głowicy czego sam nie zrobisz. A sama robocizna polegająca na zdjęciu głowicy, odpieciu tłoków i wymianie pierścieni oraz złożenie tego wszystkiego, które to czynności można pokusić się zrobić samemu (ja osobiście bym się nie odważył choć coś podobnego robiłem kilkanaście lat temu, ale był to maluch) nie jest najdrozszym elementem całości.jaroslaw200 napisał(a):zrobić sam remont bo w malborku za dużo mechanicy żądają za taką operacje
jaroslaw200 napisał(a): mówią jak była uszczelka cała to planowanie nie jest konieczne
jaroslaw200 napisał(a):pierścienie TP 190zł,
jaroslaw200 napisał(a):owal jest ok
jaroslaw200 napisał(a):głowica planowana tylko że dokręcona na wyczucie,
Jak zimny, to nie ma bąbelków?jaroslaw200 napisał(a): płyn bombluje trochę ale jak zaczyna się gotować,może to uszczelka?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6