Mazda Mx 6 2.0 1993 – proble z bezpiecznikiem
Strona 1 z 1
witam mam problem mianowicie pali mi bezpiecznik od zapłonu jak jest zapłon to nic się nie dzieję ale przy rozruchu auto chodzi póki nie próbuje ruszyć wtedy zaczyna wariować tak choćby odcięło mu dopływ paliwa myślałem że się pompa zatarła ale słychać że pracuję więc problem będzie leżał po stronie jakiegoś przewody co robi zwarcie ? dodam ino że to się zaczęło dziać potem jak obróciłem się na ręcznym ale czy to ma jakieś znaczenie pewnie nie za wszelki wskazówki będę wdzięczny pozdrawiam
- Od: 11 kwi 2012, 20:44
- Auto: Mx3 1.8 V6 133 KM 1993
Za każdym razem po ruszeniu pali IG Key?
Jeżeli tak, to na początek odpiął bym bezpieczniki pod kierownicą: Radio, Power Window, Wiper, Sunroof, Meter, Turn. Te wszystkie są za IG Key, jest jeszcze Engine, ale za nim kryje się pompa paliwa.
Jeżeli tak, to na początek odpiął bym bezpieczniki pod kierownicą: Radio, Power Window, Wiper, Sunroof, Meter, Turn. Te wszystkie są za IG Key, jest jeszcze Engine, ale za nim kryje się pompa paliwa.

za każdym znalazłem kilka przetartych kabli może któreś się stykało z metalem czy czymś i paliło ino nie mam jak sprawdzić bo nie mogę dostać tych bezpieczników z komory ...
W sklepach ciężko je dostać, pozostaje szrot lub allegro.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
dostałem kilka bezpieczników włożyłem działało przez 2 km potem zaś to samo .... Y spróbuje tak jak ty pisałeś może to coś da ...
Dopisano 8 wrz 2012, 15:31:
ma ktoś opis bezpieczników do MX 6 ?
Dopisano 8 wrz 2012, 15:31:
ma ktoś opis bezpieczników do MX 6 ?
rozwiązane jakby ktoś miał podobny problem to zaczynajcie od sprawdzenia czy jakiś kabel wam się nie przytopił np do śruby
np taki od aparaty zapłonowego

Strona 1 z 1