Uszkodzenie el. sterowanie fotelem kierowcy-często nie działa
Strona 1 z 1
Mam problemik z elektrycznym sterowaniem fotela kierowcy. Fotel generalnie nie chce się przesuwać i jednocześnie przestała działać regulacja poziomu tylnej części fotela. Ale jest i ciekawostka. Czasami fotel da sie przesuwać ale tylko jedenorazowo. Po puszczeniu dźwigni zmian ustawienia przestaje reagować. Co ciekawe działa to wyłącznie wtedy gdy w stacyjce nie ma kluczyka. Jeśli się go włoży na pewno się nie przesunie. Sterowanie poziomem przedniej części fotela działa bez zarzutu. Jeśli ktoś się bawił w ten temat to proszę o kontakt. Usterka jest złosliwa bo samochodem jeździ też moja żona. 

Ostatnio edytowano 3 lis 2006, 13:46 przez Rafał Jabrzyk, łącznie edytowano 1 raz
Po Mazdzie pozostały miłe wspomnienia.. i dozgonny sentyment do tej marki.
- Od: 18 sty 2004, 16:20
- Auto: Lexus LS 400 4,0 V8
u mnie jest tak, że jak fotel dojedzie do końca i zostawie go w tej pozycji, to potem trudno go zmusić do ruszenia do przodu
temat roztrzaskałem w taki sposób, że jak dojade fotelem do końca to momentalnie kieruje go do przodu (jakby odbijam) i wówczas problem znika 
- Od: 29 paź 2004, 14:58
- Auto: Mazda 626 2.0 GE; '95; 5D
Domyslam się że trzeba wywlec fotel na zewnątrz i bawić się w dalszą rozbiórkę by dostać się do sterownika fotela (Wania rozbiera snopowiązałkę i ogląda jej nagie przewody
) Chyba że można jakoś sprytnie zdemontować mechanizm sterowania bez demontazu fotela.

Po Mazdzie pozostały miłe wspomnienia.. i dozgonny sentyment do tej marki.
- Od: 18 sty 2004, 16:20
- Auto: Lexus LS 400 4,0 V8
Strona 1 z 1