Podpiąłem do kabelków, które były ucięte. Przy testach TPS jest kliknięcie przy 3/4 przepustnicy przy włączonym zapłonie. Na postoju i w trakcie jazdy słychać klikanie w boxie przy określonych obrotach. Niestety lampki czerwone na boxie się nie zaświecają, świeci się natomiast cały czas zielona. A VRISy i tak się nie otwierają, nie ma też mocy jaka powinna być. Jak otworzę VRISy oba na sztywno to autko świetnie idzie, aż wgniata w fotel

Ale automatycznie się nie otwierają.
Przeglądnąłem temat na forum Probe'a i już nie mam pojęcia co i jak

Potrzebuję rozpiski pinów w kompie KL05. Wtedy miałbym jasność, że podpięte jest tam gdzie trzeba.
Edit: Sprawdziłem połączenia z rozpiską wtyczek komputera. Niby wszystko jest idealnie podpięte a jednak nie działa poprawnie. Zastanawia mnie jedna rzecz – sygnał obrotów (tacho) jest brany z pinu 3E podpisanego NE1 Signal, który pochodzi z CKP (czujnik położenia wału). Czy to jest prawidłowe?

Myślałem, że sygnał jest brany z aparatu zapłonowego.
Edit2: Polutowałem wszystko jeszcze raz od nowa, zaizolowałem. Kabelek od TPS był przedarty i trzymał się na kilku drucikach, może to przez to. Diody na VrisBoxie się nie zaświecają, ale ... kolega akurat był pod ręką i zobaczył, że VRISy się otwierają na postoju

Więc chyba wszystko już jest podłączone i działające