Awaria dmuchawy
siemka, ja mam taki inny problem z dmuchawą, wentylator od 0-4 działa. i ten problem auto nagrzane to jak stoję to mam zimny nawiew a jak jadę napszykład autostadę albo tak długą strasę to mam taki sobie ciepłe powiecze, aha wymieniłem termostat odrazu płyn chłodzenia i odpowieczyłem (nawet 4 razy)
i dalej jest problem
i dalej jest problem
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
aha i niepisz mi
żeby nagrzewnicę wymienic albo przeczyścić to muszę takie cos zrobić jak w tym wątku viewtopic.php?f=126&t=123525&view=unread#unread
aha no tak jak wyczyścić( właśnie głowa zaczęła pracować) że dwie rutki od strony silnika sa i mozna wyczyścic , dzięki za pomysł aha maż może linka dotego wątka jak damian czyścił ? bo naprawde szukałem i na temat nic nie znalazłem i też może juz taki ślepy jestem że nie widzę
Witam z tym problemem i ja się borykałem, odpiełem węże tam przy czujniku temp. zasilający pod auto a w powrotny wąsz ogrodowy, i ogrzewanie bez zarzutu. Pozdro
- Od: 21 gru 2011, 22:50
- Auto: MX-6 FS+LPG
Lancer CS0 sportwagon
Nie od razu ogień, stopniowo. Ale to fakt miejsce do d.
- Od: 21 gru 2011, 22:50
- Auto: MX-6 FS+LPG
Lancer CS0 sportwagon
Gość napisał(a):SPRAWA ROZWIĄZANA!!! ZAPOMNIAŁEM DODAC ZE MIALEM WYJETY ROZRUSZNIK I CZEKALEM AZ PRZYJDZIE NOWY.TO WLASNIE W TYM CZASIE NIE DZIALALA MI DMUCHAWA. ALE ZE MNIE GLUPIEC. PO ZAMONTOWANIU NOWEGO ROZRUSZNIKA DMUCHAWKA CHODZI JAK DAWNIEJ.
ALE BYLA PRZYNAJMNIEJ OKAZJA DO USUNIECIA Z NIEJ JAKIS ZASCHNIETYCH LISCI.
![]()
POZDRAWIAM!!!!
Cześć, jaki związek ma wyjęty rozrusznik z dmuchawą????
Miałem problem z odpaleniem auta, udało mi się dojść, że winą jest brak wzbudzenia ze stacyjki... Chwilowo rozłączyłem przewodzik: stacyjka-rozrusznik i puściłem kabelek pod maskę, Auto odpalam " ręcznie", a dodatkowy efekt taki że nawiew w ogóle nie działa. Na żadnym biegu. Bezpieczniki całe ( chyba wszystkie sprawdziłem) HELP BO ZIMA!!!
- Od: 12 lip 2012, 15:56
- Auto: Colt CAO, 1.6, 96r
MX-6, 2.0, 93r
Mazda 6 GY DI
A zauważyłeś, że w maździe są 4 pozycje w kluczyku? Off, coś tam, ON i kręcenie rozrusznikiem? Może odpiąłeś nie to co trzeba??
Nie łatwiej kupić nową stacyjkę i nie kombinować??
Nie łatwiej kupić nową stacyjkę i nie kombinować??
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Przy stacyjce nic nie dłubałem, wlazłem pod auto i tam przy rozruszniku odpiąłem przewód od stacyjki i puściłem kabelek do aku. Myślę, że problem może być tu ,że ja aktualnie odpalam auto przekręcając kluczyk w poz On i zwieram na krótko rozrusznik do aku. Co za tym idzie przekaźnik nie wyłącza dmuchawy, radia itp. Może coś przez to przypaliłem
Ale bezpieczniki całe... po cytowanym poście, zaczynam się zastanawiać co do cholery ma ten przewód stacyjka- rozrusznik, do dmuchawy?! Żeby działała dmuchawa konieczny jest ten styk ? troche to bez sensu
Ale może tak jest
- Od: 12 lip 2012, 15:56
- Auto: Colt CAO, 1.6, 96r
MX-6, 2.0, 93r
Mazda 6 GY DI
Hehe
Sprawdź dokładnie wszystkie bezpieczniki i szukaj nowej stacyjki z nadzieją, że nic nie zjarałeś 
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."