Tweetery – montaż, pytania, problemy
mijakos brzmienie dls nie podchodzi, ale wiadomo sa gusta i gusciki
jak by ktos chcial tweetery sa na allegro
http://allegro.pl/show_item.php?item=68305207
POZdr
jak by ktos chcial tweetery sa na allegro

POZdr
bylo gsi po koksie ;) 271km/348nm , i corsa 3,2 V6 ;)
Hamownia/CHIPTUNING by V-Tech/DEAKTYWACJA FAP & DPF/CHIPTUNING EDC 17!!!\ chiptuning MAzdy, usuwanie dpf MAzda 3,5,6 1.6/2.0 zapraszamy – > strefatuningu.pl
Hamownia/CHIPTUNING by V-Tech/DEAKTYWACJA FAP & DPF/CHIPTUNING EDC 17!!!\ chiptuning MAzdy, usuwanie dpf MAzda 3,5,6 1.6/2.0 zapraszamy – > strefatuningu.pl
- Od: 11 lip 2004, 10:54
- Auto: byl gastrolot 3.0v6+NX i corsa A 3.2 v6
jest w215 cl500 ;)
Jest w kazdej 626 GE na desce z przodu miejsce na dwa glosniki. Takie malutkie. Skad mam wiedziec czy je mam? Tam sie nie da zagladnac 
Ostatnio edytowano 25 maja 2006, 21:59 przez qlesh, łącznie edytowano 1 raz
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

czemu zle? Ja bym wolal tam je wsadzic jezeli ich nie mam. W lusterkach juz nie chce nic kopać
A jak przykladam ucho to i tak slysze tam samo muze w samochodzie. Co powinienem slyszec po przylozeniu ucha do nich?
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

weź sobie radio na przód i lewy lub prawy głośnik i daj basy na min, a soprany na max. Przyłóż ucho bardzo blisko i jak będziesz słyszał wysokie tony to masz, jak nie to nie
. Tweetery powinny być ustawione na ucho słuchacza ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Tam powinny być głośniki wysokotonowe. Prztwarzają one górne pasmo częstotliwości dźwięku. A powinno być słychać syczące dźwięki typu HiHat, sprężyny werbla i syczące spółgłoski czyli TSSS TSSS TSSS.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
A wlasnie, moze to wysokotonowe, chyba pomylilem. W kazdej GE byly? To jak mam ustawic radio zeby sprawdzic czy sa wysokotonowe?
bo o niskich juz mi napisal jacobs242
dzieki

No, wlasnie, juz poprawiam. Dzieki wielkie, sprawdze to.

jacobs242 napisał(a):Tweetery powinny być ustawione na ucho słuchacza
Co masz na mysli? Tzn jak?

To chodzi Ci o ustawienie samego glosnika? One sa chyba i tak ustawione do gory, w kierunku szyby czolowej. Popraw mnie jezeli sie myle.

To chodzi Ci o ustawienie samego glosnika? One sa chyba i tak ustawione do gory, w kierunku szyby czolowej. Popraw mnie jezeli sie myle.

qlesh napisał(a):To chodzi Ci o ustawienie samego glosnika?
Tak
qlesh napisał(a):One sa chyba i tak ustawione do gory, w kierunku szyby czolowej. Popraw mnie jezeli sie myle.
Wiem, ale to nie znaczy że są dobrze ustawione
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Zeby je zamontowac trzeba wyciagac deske? Dojscie tam jest calkiem do pupy 

qlesh napisał(a):Skad mam wiedziec czy je mam?
Wystarczy ściągnąć maskownicę – schodzi bardzo łatwo przy użyciu śrubokręta.
jacobs242 napisał(a):Nie wiem czy tam w ogóle są miejsca na głośnik, czy to taka ściema język
Są miejsca na głośniczki, to nie ściema
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z tego co pamiętam, to poprowadzona jest już tam wiązka kabli.
hmm Caraudio
Hmm pewnie tak
hop
Hmm pewnie tak
hop