Witam.
Wycieraczki działają dobrze, ale jest problem z potencjometrem regulującym częstotliwość pracy wycieraczek. Czasem coś nie łączy i wycieraczki wcale nie chodzą. Potencjometr znajduje się w dźwigni włącznika wycieraczek. Jak się do niego dostać? Tę kopułkę nad pierścieniem regulacyjnym się wyjmuje czy wykręca. Nie chcę niczego ukręcić czy urwać
Potencjometr regulacji częstotliwości pracy wycieraczek
Strona 1 z 1
Też by mi się przydała informacja jak sobie z tym poradzić.
Jak się uderzy w przełącznik zespolony wycieraczek to zaczynają działać na jakiś czas.
Jak się uderzy w przełącznik zespolony wycieraczek to zaczynają działać na jakiś czas.
roccomistrz napisał(a):Też by mi się przydała informacja jak sobie z tym poradzić.
A to nie będzie czasem wina przekaźnika wycieraczek, który jest za kierownicą??
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
u mnie też tylko przerywany nie zawsze działa.
jak się uderzy w tą wajchę to zaczyna działać.
Ktoś ma jakieś propozycje co jest przyczyną??
roccomistrz napisał(a):u mnie też tylko przerywany nie zawsze działa.
Moim zdaniem to przekaźnik, albo styki w wajsze
No własnie ja też mam problem z wycieraczkami tzn nie działają na 1-szym biegu no i w momencie spryskiwania szyby zawsze się włączały. na 2 i 3 biegu chodzą normalnie no i takie pojedyncze . może ktos ma pomysł o co chodzi?? nie znam sie na tym kurde a wkurzające jest pykanie co chwila żeby raz przetarło.podmieniałem silniczki i to samo było.
Wg mnie masz popsuty przekaźniczek który znajduje się przy stacyjce, przy pałąku od wycieraczek.
Wszystko zależy od Twoich umiejętności. Przekaźnik lepiej wymienić na nowy większy, ale to jest już rzeźba. Ja tak zrobiłem i jest bez problemu przez 2 lata.
Myślę, że nie znajdziesz dokładnie takiego samego przekaźnika w elektronicznym, więc jedyne co możesz zrobić to przeczyścić styki o ile jeszcze coś z nich zostało, chociaż na długo to już pewnie nie pomoże.
Ori przekaźnik jest wielkości ok 2x1x1cm, więc maleńki.
Myślę, że nie znajdziesz dokładnie takiego samego przekaźnika w elektronicznym, więc jedyne co możesz zrobić to przeczyścić styki o ile jeszcze coś z nich zostało, chociaż na długo to już pewnie nie pomoże.
Ori przekaźnik jest wielkości ok 2x1x1cm, więc maleńki.
Kurde to muszę jechać do mechanika jakiegoś ;( maskra takie gówienko a tyle problemów , a może psiknąć tam jakimś sprayem do styków
? heheh kiedyś miałem tak z podnośnikami szyb psiknąłem w kostke i zaczeły działać i działają do tej pory
))
Bez rozbierania to i tak nic nie psikniesz bo ten przekaźnik jest w osłonce gumowej. Możesz kupić całe wajchy i tylko podmienić -tak będzie najłatwiej.
Strona 1 z 1