Jak zdjac kierownice (z airbagiem) – prosze o podpowiedzi.
Strona 1 z 1
Z tyłu kiery masz 4 śruby na klucz 10. Jak je odkręcisz to odchylisz poduszkę i odepniesza dwie kostki. Zapamiętaj ułożenie tych kostek bo potem będziesz z nimi walczył. Jak wyjmiesz poduchę to masz dostęp do śruby głównej, chyba na klucz 32 i po wszystkim
- Od: 20 paź 2003, 09:53
- Auto: Mazda 323 BG BP & 626 GE FS & 626 GF FS
a do tego kiera często nie chce zejść – polecam sobie zrobić jakiś ściągacz, lub od kogoś pożyczyć, bo szkoda w nią czymś napieprzać od dołu.
teoretycznie jest to nie potrzebne, bo airbagi są odpalane z osobnego sterownika i z tego co mi się wydaje – tylko prądem zmiennym
może nie będzie trzeba.
a przy zakładaniu – nie dokręcaj od razu na siłę, tylko sprawdź czy Ci dobrze "siadła" na wieloklinie – czy jest w pozycji "zerowej" jak jedziesz na wprost.
jarusiek napisał(a):Tylko dla pewności odepnij kleme akumulatora oczko
teoretycznie jest to nie potrzebne, bo airbagi są odpalane z osobnego sterownika i z tego co mi się wydaje – tylko prądem zmiennym
Loczek napisał(a):i rure i kolege ze by ci trzymał kierownice usmiech
może nie będzie trzeba.
a przy zakładaniu – nie dokręcaj od razu na siłę, tylko sprawdź czy Ci dobrze "siadła" na wieloklinie – czy jest w pozycji "zerowej" jak jedziesz na wprost.
Zdejmowałem kierownicę w swojej GE przy okazji wymiany jej na inną, skórzaną. Żadnych problemów. Dwa uderzenia i zeszła bez problemu.
Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Strona 1 z 1