Dlaczego ciągle świeci mi się kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy szyby przedniej??
1, 2
Dlaczego ciągle świeci mi się kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy szyby przedniej?? Jest tam jakiś bezpiecznik
A może to od mrozu
Zaczyna mi to działać na nerwy 
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

Tam jest pływak ( moze byc utopiony lub moze miec przewody przerwane ) Zdemontuj prawe nadakole i sprawdz co i jak.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
No właśnie ten pływak jest w jednym miejscu cały czas, tak że go widać z góry, nawet jak płynu było full. Dzięki za rade 
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

ostatnio wyjmowałem zbiornik spryskiwacza i mam niejasne wrażenie ze pływak który widać w szyjce wlewu i czujnik poziomu to dwie różne sprawy. czujnik poziomu płynu jest zamontowany w "przedniej częśc"i zbiorniczka i podjae masę na kontrolkę najprawdopodobniej jest urwana spinka do przewodów czujnika co spowodowało przetarcie przewodów i stały dostęp do masy – albo po prostu trafiony jest czujnik i ratuje go wymiana. W kazdym razie po odłączeniu kontrolka musi zgasnąć
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
Posprawdzam to. Już nie mogę się doczekać kiedy będzie cieplej to porobie w Madzi co trzeba, na szczeście nie ma żadnych poważnych usterek i to mi się podoba w tym samochodzie. Teraz zmienię olej i filtr oleju, powietrza. W najbliższym czasie jeszcze świeczki i filtr paliwa (nie wiem kiedy to bylo zmieniane), do tego płyn hamulcowy i jeżdżę dalej. Muszę jej wsadzić jakieś śliczne szesnastki z 205/50 oponami i poprawić trochę ubytki w lakierku. I to będzie wszystko co chcę zrobić w niej do wakacji
Pozdro 

A może wie ktoś z szanownych, gdzie tanio (taniej niż w ASO) kupić taki czujnik do Mazdy 6?
Bo oczywiście w wersji bez xenonów (bez spryskiwaczy reflektorów) czujnika brak (kabelki są).
Po rozeznaniu już wiem, że trzeba tylko sam czujnik dostać i zamontować...
Bo oczywiście w wersji bez xenonów (bez spryskiwaczy reflektorów) czujnika brak (kabelki są).
Po rozeznaniu już wiem, że trzeba tylko sam czujnik dostać i zamontować...
-
Feeko
Bzdury kolego opowiadasz
Jeździłem na 17`` 215... Koleiny mogę na tych kapciach przejeżdżać slalomem.

qlesh napisał(a):Bzdury kolego opowiadasz usmiech
Slalomem tak, szerokość opon przy slalomie i wspomaganiu nawet nie zwiększy Twojego wysiłku przy kręceniu kierownicą. Gorzej jak po deszczu w koleinach samochód wzniesie się niczym wodolot.
a musisz wiedzieć że przy szerokim kapciu i niskim profilu opona się nie układa tak jak zalecane 195/14 65
- Od: 9 sty 2007, 16:05
- Auto: dawniej – dwie zielone 626, GE – obecnie OMEGA MV6 – tez zielona
Jechałeś kiedyś ta takich oponach w deszczu po koleinie? Wydaje mi się, że ta rozmowa nie ma sensu.

klub3 czytałeś co pisałem? Jeździłem na takich oponach i nic mnie nie znosiło w żadnych koleinach. I tak się właśnie gada, ja mówie, że nie bylo problemu w koleinach (a jechałem), a Ty będziesz mi mówił, że na takich kapciach nie da się jeździć w koleinach
Pogadaj sobie o tym z kimś innym

Pogadaj sobie o tym z kimś innym

Miałeś farta wg mnie.
Wydaje mi się, że jechałeś za szybko by opony mogły odprowadzić wodę w którą wjechałeś. Każda opona inaczej odprowadza wodę, nigdy nie wiemy ile jest wody w koleinie. Mówię tylko, że nigdy nie rzucało mi samochodu na oponach 215/45/17 w koleinach pełnych wody i tyle. Fakt, że jak jeździłem w deszczu to za mną nie było widać nic oprócz chmury wody (mam na myśli równy asfalt pokryty wodą).
Poza tym nie wiem jakie były okoliczności podczas Twojego wypadku, może trzymałeś kierownicę za słabo albo było za dużo wody w koleinie, bo w to, że stan nawierzchni pozostawiał wiele do życzenia to nie wątpię...
Wydaje mi się, że jechałeś za szybko by opony mogły odprowadzić wodę w którą wjechałeś. Każda opona inaczej odprowadza wodę, nigdy nie wiemy ile jest wody w koleinie. Mówię tylko, że nigdy nie rzucało mi samochodu na oponach 215/45/17 w koleinach pełnych wody i tyle. Fakt, że jak jeździłem w deszczu to za mną nie było widać nic oprócz chmury wody (mam na myśli równy asfalt pokryty wodą).
Poza tym nie wiem jakie były okoliczności podczas Twojego wypadku, może trzymałeś kierownicę za słabo albo było za dużo wody w koleinie, bo w to, że stan nawierzchni pozostawiał wiele do życzenia to nie wątpię...

klub3 napisał(a):Gdybyś tak jak ja dojeżdzał do pracy ( 100 km w jedną stronę) niezależnie od pory dnia czy nocy, roku i warunków na drodze
Skąd wiesz, że nie dojeżdżam?
Nie chce mi się toczyć tej jałowej dyskusji.

1, 2