Witam
Mam takie pytanie, czy warto zmieniać hamulce bębnowe z tyłu na tarczowe? Jeśli tak to czy dużo przy tym jest pracy i jaki mniej więcej może być koszt. Mój samochód to mazda 626gf 1.8 z 1997r.
Z góry dziękuję za info
Wymiana bębnów na tarcze
Strona 1 z 1
Witam.
Popatrz na allegro i będziesz wiedział ile kosztują tarcze, klocki, zaciski plus koszt robocizny sam czy ktoś od 500 do 1000 plus robota.Nie wiem jak z piastą czy też do wymiany.
Popatrz na allegro i będziesz wiedział ile kosztują tarcze, klocki, zaciski plus koszt robocizny sam czy ktoś od 500 do 1000 plus robota.Nie wiem jak z piastą czy też do wymiany.
Mazda 626 2.0 16V 2000r
Wałbrzych
Wałbrzych
- Od: 5 sie 2011, 07:52
- Auto: Mazda 626 2.0 16V 115KM
zmiana bedzie tez niosla ze soba pewnie zmiany bo jak tarcza lepiej cut hamuje tak reczny bedzie znacznie słabszy niz na bebnach a dwa bebny zwykle tansze w eksploatacji
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
maxim_wawa napisał(a):zmiana bedzie tez niosla ze soba pewnie zmiany bo jak tarcza lepiej cut hamuje
Lepiej to odprowadza ciepło ale skuteczność chwilowa to raczej nie jest lepsza. Trzeba by gdzieś wygóglać cyferki.
szerokości
grzech
grzech
PODSUMOWUJĄC:
rulerek
Zostaw bębny nie ma co na nie narzekać sam mam bębny i ręczny blokuje koła na asfalcie a jeśli chcesz poprawić hamulce to zrób swap przednich od mazdy 6
rulerek
Zostaw bębny nie ma co na nie narzekać sam mam bębny i ręczny blokuje koła na asfalcie a jeśli chcesz poprawić hamulce to zrób swap przednich od mazdy 6
Skoro z bębnami jest lepiej, to widzę że nie ma sensu pchać się w koszta. Dzięki śliczne za rady. Pozdrawiam
-
rulerek
Strona 1 z 1