Na jaką wysokość powinna się podnosić prawidłowo Mazda 626 `97 GF na lewarku? Właściwie jaką wysokość podnoszenia powinien mieć taki lewarek? Kupiłem Madzię bez oryginalnego podnośnika więc korzystam z hydraulicznego o zakresie podnoszenia do 32 cm, a koła wciąż na ziemi.
Amorki niby w porządku ponad 70%, jakieś nieoryginalne? Czy po prostu za krótki podnośnik?
Na jaką wysokość powinna się podnosić Mazda GF
Strona 1 z 1
dobrze rozumiem że podnosisz cały bok auta na raz 
ja mam org lewarek i z przodem nie mam za bardzo problemu, ale żeby podnieść tył to już trzeba się nakręcić
tu najlepsza była by "żaba"
ja mam org lewarek i z przodem nie mam za bardzo problemu, ale żeby podnieść tył to już trzeba się nakręcić
tu najlepsza była by "żaba"
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
Michalzdw napisał(a):Na jaką wysokość powinna się podnosić prawidłowo Mazda 626 `97 GF na lewarku?
Raczej nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi. Wiele zależy od rodzaju sprężyn, amortyzatorów, wielkości kół. GF ogólnie jest wysoko zawieszona/jest duży prześwit. Ranty progów u mnie są na wysokości około 17cm, koła są w powietrzu gdy rant jest na wys. nie mniej niż 30cm, mierzone tylko na podstawie doznań organo-leptycznych
EDIT
Nawet instrukcja obsługi to przeiwdziała., strona 5-25
Napisali:
Edit 2: właściwie nic nie napisali, dopiero doczytałem że te 25, to nie cm. a mm. i dotyczą podnoszenia koła od podłoża haha

W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
alk80 napisał(a):dobrze rozumiem że podnosisz cały bok auta na raz
Podnoszę tylko potrzebne mi koło.
I mam lewarek typu żaba

No nic będzie trzeba zainwestować w większy podnośnik albo drugi żeby koło podnosić np. na wachaczu podeprzeć.
- Od: 8 cze 2013, 18:25
- Auto: 626 GF FP PB+LPG
Uzywam bodajze identycznego podnosnika co "zaba" powyzej i wszystko ok, nawet nie musze do konca podnosic i kolo jest w powietrzu, a dodam iz przod mojego samochodu sterczy dosc wysoko. dziwne..
W zwiazku z tym iz pewnie nie wozisz tej zaby w bagazniku, podloz pod podnosnik cos stabilnego i wytrzymalego i bedzie ok
W zwiazku z tym iz pewnie nie wozisz tej zaby w bagazniku, podloz pod podnosnik cos stabilnego i wytrzymalego i bedzie ok
Dominator napisał(a):W zwiazku z tym iz pewnie nie wozisz tej zaby w bagazniku, podloz pod podnosnik cos stabilnego i wytrzymalego i bedzie ok
A właśnie że wożę
- Od: 8 cze 2013, 18:25
- Auto: 626 GF FP PB+LPG
Strona 1 z 1