xANDy napisał(a):Popatrzcie sobie na stajnię VW – myślicie, że oni nie mają problemów ze zrywaniem pasków
Ta stajnia ma nawet problemy z pękającymi łańcuchami rozrządu w dieslach ( znajomemu walnął tak w Audi A6 )
www.mazdaspeed.pl
Pompa stawia opory to fakt , widziałem pracę rozrządu bez osłon ..... nie bedziemy tego wałkować.xANDy napisał(a):Raczej pompa a nie turbina
Jaksa napisał(a):( jaką ma wiedze Pan Kowalski ktory połowę zycia naprawiał wszystko co podjedzie ? )
Jaksa napisał(a):odkręcamy parę srubek , odchylamy osłonę a tam co ? Mitsuboshi , Bosch lub inne badziewie ......
Czytaj dokładnie , w tym temacie mowa o dieslu a to inna bajka ..... w benzynkach taki pasek lata setke bez problemu.Widelec napisał(a):sugerujesz że nie wytrzymałby nawet tych przepisowych 90 kkm?
Jaksa napisał(a):Czytaj dokładnie , w tym temacie mowa o dieslu a to inna bajka ..... w benzynkach taki pasek lata setke bez problemu.Widelec napisał(a):sugerujesz że nie wytrzymałby nawet tych przepisowych 90 kkm?
Jaki jest temat postu? ( dotyczy silnika DiTD tak ? ) Nie zmieniam tematu , auto stoi u mnie wiec temat dotyczy tego modelu. Wszyscy zainteresowani wiedzą ze w DiTD pasek tylko oryginalny w silnikach serii K i innych benzynach mozna taki zamiennik stosowac .Widelec napisał(a):bez rozdziału na diesle i benzynę
Marek61 napisał(a):Jeżeli wolno mieć pytanie dotyczace paska rozrządu w DITD to je zadam.Nie bez kozery ,bo robi mi się niedobrze jak w necie znajduje same pękniete paski w tym modelu silnika.Czym uzasadnicie tak słaby punkt tego silnika? .
Kaszpir napisał(a):Wydaje mi się, że wymiana wg serwisówki co 100 kkm dla diesla to dobry wynik.
Kaszpir napisał(a):Wydaje mi się, że wymiana wg serwisówki co 100 kkm dla diesla to dobry wynik.
topik napisał(a):Kaszpir napisał(a):Wydaje mi się, że wymiana wg serwisówki co 100 kkm dla diesla to dobry wynik.
Witam!W DiTD pasek wymienia się co 90 kkm.
topik napisał(a):Witam!Panowie ASO w Rzeszowie sprzedaje do DiTD paski produkcji Mazdy.O pasku firmy Unitta to zabardzo nie słyszeli przynajmniej tak zrozmowy z nimi wywnioskowałem.Pan w ASO powiedział że sprzedają tylko paski produkcji Mazdy a Unitta widocznie jest polecana przez Mazdę.
zgrzes napisał(a):Byłem u nich dwa razy i już więcej mnie nie zobaczą – radzę omijać tą stajnię
zgrzes napisał(a):topik napisał(a):Witam!Panowie ASO w Rzeszowie sprzedaje do DiTD paski produkcji Mazdy.O pasku firmy Unitta to zabardzo nie słyszeli przynajmniej tak zrozmowy z nimi wywnioskowałem.Pan w ASO powiedział że sprzedają tylko paski produkcji Mazdy a Unitta widocznie jest polecana przez Mazdę.
Byłem u nich dwa razy i już więcej mnie nie zobaczą – radzę omijać tą stajnię![]()
Mimo że do ASO w Lublinie mam ok 200km to tam wolę jeździć – przynajmniej widać że jak ktoś zabiera się do roboty to wie co robi.
maJster napisał(a):Ja wychodzę z założenia, że jak chcesz mieć dobrze zrobione.....to lepiej rób to sam...o ile wiesz jak to naprawić, masz czym i gdzie......[albo do Jaksy sie jedzie]
topik napisał(a):maJster napisał:
Ja wychodzę z założenia, że jak chcesz mieć dobrze zrobione.....to lepiej rób to sam...o ile wiesz jak to naprawić, masz czym i gdzie......[albo do Jaksy sie jedzie]
Witam!Ja też tak myśle.najlepiej zrobić samemu albo u dobrego znajomego.Ja jak sobie sam nie dam rady to pomoże mi mój tata.Pozdrawiam
topik napisał(a):maJster napisał(a):Ja wychodzę z założenia, że jak chcesz mieć dobrze zrobione.....to lepiej rób to sam...o ile wiesz jak to naprawić, masz czym i gdzie......[albo do Jaksy sie jedzie]
Witam!Ja też tak myśle.najlepiej zrobić samemu albo u dobrego znajomego.Ja jak sobie sam nie dam rady to pomoże mi mój tata.Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6