Rozgrzany silnik odpala zdecydowanie gorzej.
Tomek , naprawdę widziałem i gosc jezdzi ......tomekrvf napisał(a):Wygląda tak samo ale jest inny
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Zalałem nowe paliwo,wymieniłem filtry i zobaczymy.Z pod stacji bezynowej odpalił na ciepłym.Ale nie ma sie co zachwycać, jedna próba to za mało.Zobaczymy jak to bedzie w próbach miejskich i na trasie. Jak pojeżdzę -lub nie to się wszystko wyjaśni i zobaczymy czy to paliwo czy inna przypadłość...Oby nie......
Dzięki , na Was zawsze można liczyć.
Dzięki , na Was zawsze można liczyć.
- Od: 29 lip 2005, 09:43
- Auto: 626DiTD-2000r, 323-1,6i-1990r
xANDy napisał(a):Wszystkim malkontentom DiTD polecam wejść na forum TDI.......................
No....tam to jest dopiero ogień

Szczególnie standardowy problem z przeładowywaniem turba....albo z ustawianiem kata wtrysku itp.
Gdyby koszt naprawy pompy wtryskowej był "normalny" i ten napinacz kosztował zauważalnie mniej – DITD okazałoby się najlepszym dieslem...
xANDy – robimy OT
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm może wreszcie KTOŚ wpadnie na pomysł, że osobny dział DiTD jest potrzebny bo tak czy inaczej ZAWSZE zrobimy gdzieś OT.
Wszyscy o ty myślą, każdy mod mówi, że "prawda, że trzeba zrobić" ale nikt nie podejmuje żadnej konkretnej decyzji. A ja sobie sam nie zrobię tego.
No i nie zostanę modem (raczej) – bo jak przyjdzie kolęda albo rekolekcje/spowiedzi to nie "zamoduję" przez miesiąc ni razu...
A Ty byś się nadawał... – może tak przez aklamację!?
Wszyscy o ty myślą, każdy mod mówi, że "prawda, że trzeba zrobić" ale nikt nie podejmuje żadnej konkretnej decyzji. A ja sobie sam nie zrobię tego.
No i nie zostanę modem (raczej) – bo jak przyjdzie kolęda albo rekolekcje/spowiedzi to nie "zamoduję" przez miesiąc ni razu...
A Ty byś się nadawał... – może tak przez aklamację!?
Trzeba porozmawiać z PrezesemxANDy napisał(a):nikt nie podejmuje żadnej konkretnej decyzji
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
xANDy napisał(a):A Ty byś się nadawał... – może tak przez aklamację!?
Ja się nie nadaję – brak mi wymaganego obiektywizmu....

magicadm napisał(a):Gdyby koszt naprawy pompy wtryskowej był "normalny" i ten napinacz kosztował zauważalnie mniej – DITD okazałoby się najlepszym dieslem...
xANDy, naprawdę nie trzeba za każdym razem wymieniać napinacza
pobo
- Od: 11 lis 2005, 23:34
- Auto: 626 GW 2.0 DiTD 2000r
xANDy napisał(a):Jaksa – ja mam 185 tys na liczniku... a jak jest kręcony?
Ktoś z forum z okolic Jarocina ma taką GW co ma 225 przy kupnie...
Ja swoja mazde kupilem w czerwcu zeszlego roku z przebiegiem 195. Teraz ma 230 i praktycznie zero problemu. Przez moment latem nieco gorzej palila jak byla ciepla. Zmienilem filtr paliwa oraz rodzaj paliwa na ultimate diesel na BP i jest OK.
To naprawde solidne i oszczedne auto (nigdy nie spalila mi wiecej jak 5,6 l)/
- Od: 2 wrz 2005, 19:23
- Auto: 626 2.0 Ditd 98' kombi
Trasa czy miasto ?colorfun napisał(a):nigdy nie spalila mi wiecej jak 5,6 l
Jaksa napisał(a):colorfun napisał:
nigdy nie spalila mi wiecej jak 5,6 l
Trasa czy miasto ?
I pewnie ma cegłę... wsuniętą pod pedał gazu

Jaksa – jesteś w opałach! coś Twoja madzia jest zbytnio głodna...
xANDy napisał(a):Jaksa – jesteś w opałach! coś Twoja madzia jest zbytnio głodna...
Nie przesadzajcie. Ja nie jeżdżę jak emeryt, ale tez nie pałuję silnika i moje 323 łyka średnio 5l na 100km w trybie mieszanym. Wiec w czym problem by 626 paliła 5,6 l???
Ale niedawno na Forum pisał jakiś kolega, że 323 DITD łyka mu 8 – 9 litrów po mieście....
magicadm napisał(a):Nie przesadzajcie. Ja nie jeżdżę jak emeryt, ale tez nie pałuję silnika i moje 323
O tym właśnie zapomniałeś – 323 to nie 626. Różnica w masie i oporach toczenia robi swoje.
Proponuję, żebyś wsiadł do mojej madzi kombi (odwiedzisz mnie?) i z takim właśnie silnikiem i masą pojeździł – zrozumiesz różnicę. Generalnie trzeba myśleć o spalaniu, bo inaczej wylądujesz jak Jaksa pod dystrybutorem ze średnią 7......
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
xANDy napisał(a):O tym właśnie zapomniałeś – 323 to nie 626. Różnica w masie i oporach toczenia robi swoje.
Czy ktokolwiek robił sobie test "jazdy na kropelce" dla DITD?
Co do różnic pomiędzy 323 i 626 – to są autka zdubowane na tej samej płycie podłogowej, więc wydaje mi się, że różnice nie powinny być aż tak dramatyczne na niekorzyść 626...
...i chyba robimy zbyt duże OT
Moja nadal spala 7L w miescie ( 3500 rpm zmiana biegu – tak jezdzę ) robiłem pomiary w zimie ( autostrada w Austrii ) z nartami na dachu i pełnym bagaznikiem 5,8 l przy 140 km/h na szafie .xANDy napisał(a):coś Twoja madzia jest zbytnio głodna