Regulacja wolnych obrotów
Strona 1 z 1
wyczytałem na forum,że przed regulacją trzeba zmostkować w gnieżdzie DIAGNOSTIC TEN z GN.Niestety u mnie w tym gnieżdzie brak jakichkolwiek oznaczeń.Poproszę o jakiś wskazówek. 

- Od: 11 kwi 2004, 23:44
- Auto: Mazda 626 1.8i 16V GW '99+LPG,
Honda Legend Coupe 1991 , 3,2 6V + LPG
Proszę Państwa,krótka historia.Miałem głupawkę
,powód j.w.Od Jaksy
dowiedziałem się,że do GF-ki w tym temacie regulacyjnym potrzebny jest tester (mostkowanie nie bardzo).Wolne obroty miałem ,po krótkim podtrzymaniu przez kompa,ok 1000.Potem łup do 0.
Dedukując,(bez lektury postów byłoby kiepsko )doszedłem,że jeśli kręcąc śrubą bypasu ustawie obroty OK i szybko zresetuję kompa(zanim poprzestawia po swojemu)to powinno być cacy.
Komp po przebudzeniu zastanie śrubę w takim położeniu w jakim ją zostawiłem(obroty malina)i pomyśli
,że tak ma byc i resztę dostosuje.
Jak pomyślałem tak uczyniłem.TO DZIAŁA

Dedukując,(bez lektury postów byłoby kiepsko )doszedłem,że jeśli kręcąc śrubą bypasu ustawie obroty OK i szybko zresetuję kompa(zanim poprzestawia po swojemu)to powinno być cacy.
Komp po przebudzeniu zastanie śrubę w takim położeniu w jakim ją zostawiłem(obroty malina)i pomyśli

Jak pomyślałem tak uczyniłem.TO DZIAŁA

Super ze udało się ustawic obroty jeszcze oczysc sobie przepływomierz ....duzo daje oczyszczenie drucików ......wiesz jak to zrobic?MarekS napisał(a):Jak pomyślałem tak uczyniłem.TO DZIAŁA
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):wiesz jak to zrobic?
o tak.Jest to opisane w OBSŁUGA
Odkręcasz 2 srubki z obudowy filtra powietrza ...masz juz w ręku przepływomierz ,następnie pryskasz( ja uzywam takiego w sprayu do czyszczenia hamulców na bazie alkoholu ) na druty , pozniej trochę powietrza z kompresora i po zabiegu.MarekS napisał(a):Jakoś nie mogę trafic.Jeśli przepływka w GF wymaga innej metody to proszę o podpowiedz.Dzięki.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Strona 1 z 1