Mam takie pytanie, czy normalne jest w mazdzie to że zapala się i gaśnie kontrolka oleju?
Po całej nocy bez jazdy sprawdziłem poziom oleju i jest w normie (na bagnecie po środku),a cała sytuacja zdaża się rzadko i wygląda tak: w czasie jazdy, najczęściej po nierównościach lub na wzniesieniach, rzadziej na prostej drodze zapala się i gaśnie owa kontrolka.
Gzie może tkwić przyczyna?
Mazda 626 GF – mrugająca kontrolka oleju
Strona 1 z 1
proszę o jakiś rysunek lub zdjęcie ja wygląda ten czujnik i w którym miejscu się on znajduje. Jeżeli jest to możliwe to sam to naprawię,a nie mechanikom tyłek zawracał pierdułką i płacił.
- Od: 12 lip 2012, 19:54
- Auto: Mazda 626, GF 2.0 100kW, 2001rok, Pb, klimatronik, webasto, tempomat, itd.
lucas83 napisał(a):Czujnik znajduje się koło filtra oleju. Z pewnością go znajdziesz
i tu brakuje zdjęcia jak wygląda filtr oleju i gdzie go znaleźć
(przepraszam za OT ale nie mogłem się powstrzymać)
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
maxim_wawa napisał(a):i tu brakuje zdjęcia jak wygląda filtr oleju i gdzie go znaleźć![]()
![]()
![]()
Dziś wieczorem zrobię fotkę – mam filterek na półeczce w garażu, co prawda niezły tam nieład ale będzie widać gdzie się znajduje
szerokości
grzech
grzech

Schodząc na ziemie, nie rozumie waszej reakcji, diablo-82 zapytał, gdzie się znajduje czujnik, dostał odpowiedź, że obok filtra. Więc WTF ?
PS. ja też do tej pory nie wiedziałem.
W uszach świst, w oczach mgła, a na liczniku 22
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
A to moja MAZDA 626 GF 1997 2.0 FS HP 136KM + LPG "Szampański"
diablo-82, wyjaśnił się powód zaświecania się kontrolki w czasie jazdy? Mam podobnie (zdarzyło się wczoraj i przedwczoraj) tyle, że na wolnych obrotach: raz po przejechaniu 5 km gdy zatrzymałem się na światła, drugi raz zaraz po uruchomieniu kontrolka nie zgasła, tylko się żarzyła.
- Od: 20 lip 2008, 08:32
- Auto: Mazda 626 GF 2.0 FS 1999r Gaz
Strona 1 z 1