Wskaźnik temperatury na rozgrzanym silniku 1,8 FP
Strona 1 z 1
No właśnie jak to jest u Was u mnie ciut poniżej połowy, nie powinien być przypadkiem równo w połowie?
u mnie lekko poniżej połowy (z 5') (GW 2l 115KM)
- Od: 13 wrz 2008, 11:34
- Auto: MX-5 '90 NA 1.6 115KM
626 '98 GW 2.0 115KM
Witam.
Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc podpiąłem się tutaj.Koledzy proszę o jakąś poradę w sprawie wskaznika temperatury w GW 99r.Do tej pory było wszystko ok-tzn. przy rozgrzanym silniku wskazówka wychylała się prawie do poziomu,pózniej miała wahania a teraz całkiem zdechła.Mam pytanie co może być przyczyną i od czego zacząć sprawdzanie tej usterki? Z góry wielkie dzięki.
Pzdr.
Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc podpiąłem się tutaj.Koledzy proszę o jakąś poradę w sprawie wskaznika temperatury w GW 99r.Do tej pory było wszystko ok-tzn. przy rozgrzanym silniku wskazówka wychylała się prawie do poziomu,pózniej miała wahania a teraz całkiem zdechła.Mam pytanie co może być przyczyną i od czego zacząć sprawdzanie tej usterki? Z góry wielkie dzięki.
Pzdr.
- Od: 28 kwi 2010, 01:13
- Auto: Mazda 626kombi 99r. 115KM
2.0 benz.+lpg
z.o.m.b.i A ogrzewanie działa? Jeśli nie to sprawdź termostat a jeśli działa to możliwe że czujnik temp. 
Ogrzewanie działa, klimatronik również, zmiana temperatury nawiewu następuje płynnie. Jedyne co to ta nieszczęsna wskazówka szwankuje. Podejrzewam czujnik temp. lub jakiś niełączący przewód-ale zaznaczam,że się nie znam.
- Od: 28 kwi 2010, 01:13
- Auto: Mazda 626kombi 99r. 115KM
2.0 benz.+lpg
Witam .
Mam podobny problem jak z.o.m.b.i.
Różnica tylko w roczniku.Moja mazda jest z 2001,2.0.Wskazówka od temperatury faluje tzn. podnosi się i opada.
Mam problem z otworzeniem obrazka dodanego przez lucas83 i przez to nie wiem gdzie szukać przyczyny usterki.
Jeżeli możecie to proszę o pomoc.
Z góry dziękuje.
Mam podobny problem jak z.o.m.b.i.
Różnica tylko w roczniku.Moja mazda jest z 2001,2.0.Wskazówka od temperatury faluje tzn. podnosi się i opada.
Mam problem z otworzeniem obrazka dodanego przez lucas83 i przez to nie wiem gdzie szukać przyczyny usterki.
Jeżeli możecie to proszę o pomoc.
Z góry dziękuje.
- Od: 8 lip 2008, 09:18
- Auto: Mazda 626 GW 2.0 automat 2001r
Strona 1 z 1