Witam!
Czy ktoś się orientuje w temacie sterowników (sensorów) AIRBAG?
Chodzi mi o różnice między sterownikami w autach seryjnie wyposażonych w 1/2/4 poduszki?
Czy cała różnica sprowadza się do innej wiązki oraz rzecz jasna większej ilości zamontowanych poduszek?
Nie ukrywam, że pracuję nad "upgrade'ami" w moim aucie, m.in. doprowadzenie go do 'wyższej' wersji wyposażeniowej w temacie poduszek – seria przewidziała tylko poduszkę w kierownicy – na ten moment noszę się z montażem poduszki pasażera i zastanawiam się, czy konieczna będzie poza "dołożeniem" poduszki również wymiana sensora?
Za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
Różnice między sterownikami/sensorami AIRBAG
Strona 1 z 1
Nie wiem jak Tobie thy, ale mi zdrowy rozsądek nie pozwolił by ingerować w tego typu układy odpowiadające za bezpośrednie bezpieczeństwo. Tyle przecież czyta się o samoczynnym uruchomianiu się poduszek, i to tych montowanych fabrycznie. To jakie będzie ryzyko jak to będą, nazwijmy to, samoróbki?
Siw-y dzięki za opinię.
Nie mniej jednak ponawiam pytanie, a w razie braku odpowiedzi z pewnością nie zdecyduje się na tak pionierski wariant "testera/oblatywacza"
Nie mniej jednak ponawiam pytanie, a w razie braku odpowiedzi z pewnością nie zdecyduje się na tak pionierski wariant "testera/oblatywacza"
pozdrawiam,
thy
v8 lover

thy
v8 lover

Strona 1 z 1