Zapewne mamy tu mechaników, którzy na śniadanie zamiast kawy olej silnikowy wlewają w siebie:)
Takie pytanie mam. Jak są skonstruowane nasze mazdy – w sensie blacharskim?
Dlaczego pytam – ot rdzewieje moja poczciwa kombina i to mi zbytnio nie przeszkadza, w każdym razie dopóki woda nie będzie mi się lała do środka:) Rozważam w najbliższym czasie zakupić drugą na podmianę i tu pytanie – czego? Czy można przełożyć progi i błotniki? Czy to jest powspawywane na "amen". Czy lepiej tablicę i miejsca z numerami?
konstrukcja nadwozia
Strona 1 z 1
grzech_z napisał(a):Czy można przełożyć progi i błotniki? Czy to jest powspawywane na "amen"
Wyciąć można wszystko

Co do błotników przednich – są odkręcane, a do tylnych są reperaturki w przyzwoitych cenach

Ja bym się tu w dawcę nie bawił

-
miro62
miro62 napisał(a):grzech_z napisał(a):Czy można przełożyć progi i błotniki? Czy to jest powspawywane na "amen"
Wyciąć można wszystkonie wiem tylko czy jest sens zakładać stare progi, to jest element najbardziej gnijący, a cena nowego jest naprawdę niewielka
![]()
Co do błotników przednich – są odkręcane, a do tylnych są reperaturki w przyzwoitych cenach![]()
Ja bym się tu w dawcę nie bawiłroboty więcej, a świeżonka to nie będzie
No tak, ale 2 progi, dwa błotniki + demontaż + montaż + malowanie to pewnie tysiak lekko, bo sam taki wielki niestety nie jestem:( czy nawet więcej? Czy zatem nie lepiej kupić za ok 2kpln inną na przeszczepy?
jak np taka:

Pytanie jakie masz jeszcze zapotrzebowanie "częściowe". Bo najgorzej jeśli kupisz taką, gdzie są chociażby drobne zalążki rudzielca. Wyglądać będzie ok, ale zaraz po założeniu i tak pójdzie dalej.
W takim wypadku lepiej chyba nową blachę i DOBRZE zabezpieczyć?
W takim wypadku lepiej chyba nową blachę i DOBRZE zabezpieczyć?
sebekle napisał(a):do tej z ogłoszenia wolałbym z aktualnej przód przełożyć. mniej roboty a efekt ten sam
LPG no i tablice – po co pchać się w koszty rejestracji
Szkoda, że progi i tylne błotniki nie są po prostu nitowane, można by wymieniać co rok:)
Strona 1 z 1