Zablokowane drzwi kierowcy, nie otwierają się.
1, 2
A czy zamykać też musisz ręcznie ? Nie upadł Ci ostatnio gdzieś pilot ? Pytam bo miałem sytuację, że auta nie dało się otwierać z pilota. Okazało się, że przycisk "unlock" się odlutował. Udało się domowym sposobem prowizorycznie zlutować i jest ok jak na razie.
Sprawdź bezpiecznik. To była pierwsza rzecz jaką sprawdziłem ja. U mnie bezpiecznik był OK, ale po wyjęciu pilot nie działał. Tylko nie pamiętam czy w ogóle działał centralny zamek; nie wiem czy otwierając "ręcznie" wszystkie drzwi reagowały.
- Od: 28 gru 2012, 17:02
- Auto: Mazda 626 2.0 ditd, rok prod. 2000
Jakiś czas temu opisywałem w tym wątku problem z drzwiami. Problem się rozwiązał sam 2-3 tygodnie temu. Zwyczajnie drzwi się otworzyły bez interwencji, tzn. zamek odblokowuje się i można je bez problemu otworzyć.
Ale kilka dni temu pojawił się dziwny dźwięk przy zamykaniu. Jest głośny i przypomina dźwięk myśliwskiego wabika na kaczki (taki gwizdek, piszczałka). Jest jednostajny i trwa ok sekundy. Zaczyna mnie niepokoić ten dźwięk.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? W wolnej chwili zdejmę tapicerkę i sprawdzę skąd dokładnie wydobywa się ten dźwięk.
Ale kilka dni temu pojawił się dziwny dźwięk przy zamykaniu. Jest głośny i przypomina dźwięk myśliwskiego wabika na kaczki (taki gwizdek, piszczałka). Jest jednostajny i trwa ok sekundy. Zaczyna mnie niepokoić ten dźwięk.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? W wolnej chwili zdejmę tapicerkę i sprawdzę skąd dokładnie wydobywa się ten dźwięk.
- Od: 28 gru 2012, 17:02
- Auto: Mazda 626 2.0 ditd, rok prod. 2000
pewnie cięgno sie zaciera – ściągnij boczek i przesmaruj wszystko
NAPRAWA / POGOTOWIE KOMPUTEROWE
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
PRANIE TAPICERKI SAMOCHODOWEJ I DYWANÓW, TRZEPANIE MECHANICZNE I USUWANIE SIERŚCI
KOMPLEKSOWE PROJEKTOWANE ARCHITEKTONICZNE I ARANŻACJA WNĘTRZ
http://WWW.AKDECOR.PL
1, 2