tajemnicze kabelki podprzednimi siedzieniami
Strona 1 z 1
Witam,
od paru miesiecy jestem posiadczem 626. Ostatnio zauważyłem, że do przednich siedzeń sa od spodu podłączone jakies kabelki. Co to moze być? Ogrzewanie foteli? Jezeli tak to czy to jest standard w 626GF i jak to uruchomić?
Witek
od paru miesiecy jestem posiadczem 626. Ostatnio zauważyłem, że do przednich siedzeń sa od spodu podłączone jakies kabelki. Co to moze być? Ogrzewanie foteli? Jezeli tak to czy to jest standard w 626GF i jak to uruchomić?
Witek
- Od: 18 wrz 2005, 00:29
- Auto: Aktualnie:
626 GF 4D 2.0 diesel '01 oraz MB W124 220E 2.2 benzyna '93
Wcześniej:
Octavia L&K 1.8 20V turbo '01
626GF 5D 2.0 benzyna (136KM) '01
i jeszcze od podgrzewania foteli
A jak sprawdzić, czy są podgrzewane siedzenia (są/niema/sprawne/niesprawne) – w mojej xedosce idą pod przednie siedzenia przewody – do kostek wchodzą i wychodzą.... (AIRBAG tylko w kierownicy), przyciski są i się zaświecają ale nic w tyłek nie grzeje
, albo grzeje tak słabo, że wydaje mi się, że zam lepiej d.. zagrzeję
? czy musi być odpalony silnik (może jakaś blokada żeby aku nie rozładować)? czy musi ktoś siedzieć? jak to uruchomić?

Autko na sprzedaż !
- Od: 9 sty 2006, 09:35
- Auto: MX6 (MazdaXedos6) ;–)
A jak sprawdzić, czy są podgrzewane siedzenia (są/niema/sprawne/niesprawne) – w mojej xedosce idą pod przednie siedzenia przewody – do kostek wchodzą i wychodzą.... (AIRBAG tylko w kierownicy), przyciski są i się zaświecają ale nic w tyłek nie grzeje
, albo grzeje tak słabo, że wydaje mi się, że zam lepiej d.. zagrzeję
? czy musi być odpalony silnik (może jakaś blokada żeby aku nie rozładować)? czy musi ktoś siedzieć? jak to uruchomić?

Autko na sprzedaż !
- Od: 9 sty 2006, 09:35
- Auto: MX6 (MazdaXedos6) ;–)
prokopcio napisał(a):A jak sprawdzić, czy są podgrzewane siedzenia (są/niema/sprawne/niesprawne) – w mojej xedosce idą pod przednie siedzenia przewody – do kostek wchodzą i wychodzą.... (AIRBAG tylko w kierownicy), przyciski są i się zaświecają ale nic w tyłek nie grzeje , albo grzeje tak słabo, że wydaje mi się, że zam lepiej d.. zagrzeję
jeżeli masz skórzane fotele to podgrzewanie powinno być
sprawdź czy po włączeniu przycisków na kostce pojawia się napięcie
jeżeli jest to pewnie coś się stało z matami grzewczymi
jeżeli napięcia nie ma to musisz szukać przyczyny gdzieś "przed fotelami"
prokopcio napisał(a):Miejcie litości (komentaże) dla laika zanim zaskoczę, co i jak z moją Madzią...
BTW popraw tego "kwiatka" bo aż w oczy kłuje
Witam
Widze że owy temat co do tajemniczych kabli pod fotelami istnieje, wiec i ja sie dołącze.
U mnie jest jedna kostka przykręcona. i ma rozwidlenie w kilku kierunkach. część kabelków idzie do dyłu siedzenia, a cześć widze że wchodzi w siedzenie.
I teraz tak:
1. przycisków nie ma do włączania podgrzewania siedzeń.
2.żadna kontrolka o zapięciu pasów sie nie świeci ( chyba ze bezpieczniki padły, ale niewiem jak do tego dojść , bo mam holenderską instrukcje).
3. a co do poduszek powietrznych to mam w kierownicy, i na desce. Kolejne dwie to już tez niewiem.
Podpowiedzcie prosze co robić, jestem świerzym posiadaczem madzi, wiec prosze o wszelkie info. zgóry dzieki
Widze że owy temat co do tajemniczych kabli pod fotelami istnieje, wiec i ja sie dołącze.
U mnie jest jedna kostka przykręcona. i ma rozwidlenie w kilku kierunkach. część kabelków idzie do dyłu siedzenia, a cześć widze że wchodzi w siedzenie.
I teraz tak:
1. przycisków nie ma do włączania podgrzewania siedzeń.
2.żadna kontrolka o zapięciu pasów sie nie świeci ( chyba ze bezpieczniki padły, ale niewiem jak do tego dojść , bo mam holenderską instrukcje).
3. a co do poduszek powietrznych to mam w kierownicy, i na desce. Kolejne dwie to już tez niewiem.
Podpowiedzcie prosze co robić, jestem świerzym posiadaczem madzi, wiec prosze o wszelkie info. zgóry dzieki
- Od: 27 wrz 2007, 12:48
- Auto: MAZDA 626 DITD 2001r
Witam
Pozwolę sobie nieco odświeżyć temat. W mojej 626 GF intryguje mnie jeden kabelek pod fotelem pasażera. Autko mam nieco ponad 2 miesiące, więc nie wszystko "rozgryzłem". Wszystko działa normalnie i poduszki są podłączone. Przewód ten wchodzi w tunel środkowy. Proszę o pomoc, jeśli ktoś wpadnie na jakąś ciekawą ideę dotyczącą magicznego kabla. Pozdrawiam.

- Od: 24 lip 2011, 17:12
- Auto: Mazda 626 2.0i 136HP GF/GT `00
Na pewno nie. Fotka chyba nie weszła na stronę, więc opiszę wtyk. Ma średnicę ok. 1cm, okrągły i ma 13 pinów (3na4 i jeden obok). Pierwszy raz widzę taką wtyczkę
Jak mnie coś najdzie, to po prostu rozbiorę tunel i "pójdę " po kablu do źródła...
- Od: 24 lip 2011, 17:12
- Auto: Mazda 626 2.0i 136HP GF/GT `00
kabel od zmieniarki? na 100%, browar sie nalezy 

Ostatnio edytowano 18 wrz 2011, 20:49 przez rumunn95, łącznie edytowano 1 raz
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
jak masz w internecie to wklejasz w [img]link[/img] jak na kompie to np imageshack.us i tak samo lub wklejasz sam link ,dodam jeszcze ze kabelek pasuje do radyjek montowanych w samochodach VAG czyli sprzecik byl z jakiegos niemca
edit:
nie pisz posta pod postem bo sie wladze beda trzasc
uzywaj olowka (edycja) w prawym gornym rogu twego postu 
edit:
nie pisz posta pod postem bo sie wladze beda trzasc
Ostatnio edytowano 18 wrz 2011, 20:58 przez rumunn95, łącznie edytowano 1 raz
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Strona 1 z 1