Cześć Wam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy6 z 2007 w wersji amerykańskiej.
Od piątku po włączeniu silnika po około minucie w kabinie włącza się sygnał – pięć krótkich beeep raz na pięć minut.
Sygnał dźwiękowy milknie gdy zapali się lub zagaśnie dioda "Ciśnienia w oponach".
Co sezon zmieniam koła z oponami letnie/zimowe i dioda ta miga jak szalona, gdy założę koła bez czujników. Nigdy natomiast nie słyszałem takiego sygnału w moim aucie.
Czy Wy również macie potwierdzenie sygnalizacji ciśnienia opon za pomocą brzęczyka?
Znałem dotychczas dwa dźwięki Mazdy: otwarcia drzwi i niezapięcia pasów.
Za wszelkie Wasze sugestie z góry serdecznie dziękuję.
-Witek
TPMS – Sygnały dzwiękowe – alarmy/ostrzeżenia
Strona 1 z 1
Cześć
Amerykańskie Mazdy6 mają inaczej:
TPMS
The low pressure alarm/warning is a short 5-sec long beep w/ a solid dash indicator light. A faulty/missing sensor or malfunctioning system is the blinking light.
Przetestuję kalibrację oryginalnych czujników z komputerem Mazdy na "letnich kołach" i opiszę wrażenia.
Amerykańskie Mazdy6 mają inaczej:
TPMS
The low pressure alarm/warning is a short 5-sec long beep w/ a solid dash indicator light. A faulty/missing sensor or malfunctioning system is the blinking light.
Przetestuję kalibrację oryginalnych czujników z komputerem Mazdy na "letnich kołach" i opiszę wrażenia.
- Od: 1 lis 2008, 22:01
- Auto: Mazda6
Cześć
Przeprowadziłem wzorcową kalibrację.
Zastosowałem się do wszystkich trzech punktów instrukcji i nic
Komputer mojej Mazdy6 nie "nauczył się" własnych czujników TPMS.
Znacie może na Mazowszu (okolice Warszawy) jakiegoś elektronika, który mógłby zgłębić problem komputera w moim modelu? Serwisy ASO nie spotkały się z takim problemem i nie maja oprogramowania Mazd z USA
Przeprowadziłem wzorcową kalibrację.
Zastosowałem się do wszystkich trzech punktów instrukcji i nic
Komputer mojej Mazdy6 nie "nauczył się" własnych czujników TPMS.
Znacie może na Mazowszu (okolice Warszawy) jakiegoś elektronika, który mógłby zgłębić problem komputera w moim modelu? Serwisy ASO nie spotkały się z takim problemem i nie maja oprogramowania Mazd z USA
- Od: 1 lis 2008, 22:01
- Auto: Mazda6
Strona 1 z 1