piszcenie w okolicach rozrządu

Postprzez piotr123 » 2 sty 2013, 23:12

Witam mam problem gdy sie auto rozgrzeje na biegu jałowym jest lekkie popiskiwanie w okolicach rozrzadu a kiedy wcisnę sprzęgło pisk się nasila i słychać jakby zmianę w pracy silnika nie wiemy co to jest skrzynię biegów wyciągnęliśmy i wszystko ze sprzęgłem wydaje się okey a najdziwniejsze jest to że te piski dochodzą gdzieś w okolicach rozrzadu lub paska wieloklinowego podczas wciśnięcia sprzęgła podejrzewamy że może coś z wałem korbowym proszę o pomoc
piotr123

Postprzez borowa » 3 sty 2013, 23:41

Niedawno u kolegi w takiej samej madzi byly podobne objawy tylko na zimnym silniku. Mechanik mówił ze to może być padająca dwu masa. Oby u ciebie było co innego. Moze jakies rolki na paskach. Daj znać jak zdiagnozujesz co to?
Forumowicz

Od: 8 paź 2011, 23:04
Auto: Mazda 6 2.0 GH diesel TS2 Estate 2008r

Postprzez Enduro » 5 sty 2013, 00:03

może to tzw pierścienie dystansowe wału głównego?
popatrz czy przy wciskaniu sprzęgła widać jak koło paska wieorowkowego to te osadzone na wale,
się przemieszcza osiowo..
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga