Nie wiem tylko czy tylko ja tak mam czy to typowa "usterka" 6-ki ....
Pozdrawiam,
Tomek.
www.mazdaspeed.pl
T_W napisał(a):Przeklamuje okolo 10% w dol (tzn jesli predkosciomierz wskazuje 100 kmh to jade faktycznie okolo 90 kmh. Doszedlem do takiego wniosku na podstawie:
1. Porownania ze wskazaniami nawigacji
2. Porownania ze wskazaniami radarow z wyswietlaczem predkosci
3. Porownania z innym pojazdem jadacym okreslona predkoscia.
Niby malostka ale denerwuje ...
T.
Wojtek napisał(a):ja jeszcze dodam, ze "przeklamanie" jest dozwolone od 0 do (chyba) 6 km/h...
wszystko ponad te wartosci jest (powinno byc traktowane) jako uszkodzenie zegarow...
T_W napisał(a):Przeklamuje okolo 10% w dol (tzn jesli predkosciomierz wskazuje 100 kmh to jade faktycznie okolo 90 kmh. Doszedlem do takiego wniosku na podstawie:
1. Porownania ze wskazaniami nawigacji
2. Porownania ze wskazaniami radarow z wyswietlaczem predkosci
3. Porownania z innym pojazdem jadacym okreslona predkoscia.
Niby malostka ale denerwuje ...
T.
bilek napisał(a):Wujtek napisał(a): ...ja jeszcze dodam, ze "przeklamanie" jest dozwolone od 0 do (chyba) 6 km/h...
wszystko ponad te wartosci jest (powinno byc traktowane) jako uszkodzenie zegarow...
mało prawdopodobne by tak podana była wartość. przekłamanie dozwolone może być wyrażone w procentach. np: 10% czyli przy 30km/h o 3km/h a przy 100km/h o 10km/h.
Wojtek napisał(a):bilek napisał(a):Wujtek napisał(a): ...ja jeszcze dodam, ze "przeklamanie" jest dozwolone od 0 do (chyba) 6 km/h...
mało prawdopodobne by tak podana była wartość. przekłamanie dozwolone może być wyrażone w procentach. np: 10% czyli przy 30km/h o 3km/h a przy 100km/h o 10km/h.
czyzby to sa procenty?
bilek napisał(a):że w elektronicznych licznikach błędy wskazań nie muszą rosnąć proporcjonalnie do wzrostu prędkości.
Wojtek napisał(a):bilek napisał(a):że w elektronicznych licznikach błędy wskazań nie muszą rosnąć proporcjonalnie do wzrostu prędkości.
dokladnie... dlatego sa takie, a nie inne wytyczne dla ASO... i na tej podstawie decyduja czy nalezy wymienic zegary czy nie
i o to chyba autorowi watku chodzilo... czyli kiedy juz przeklamanie jest nie do przyjecia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6