Najlepsze punkty do podniesienia samochodu.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez saturator » 9 lis 2010, 08:38

Witam serdecznie,

Szanowni koledzy Mazdowicze, mam pewien głupi problem i proszę się za bardzo nie śmiać.
Postanowiłem sobie zmienić koła z letnich na zimowe, zakupiłem sobie do tego podnośnik typu żaba co by się za bardzo nie męczyć z oryginalnym podnośnikiem. Wszystko pięknie i ładnie, ale gdy podnoszę samochód za punkty do tego przeznaczone (patrz instrukcja) to niestety strzelają mi plastiki (dokładnie listwa dolna-boczna plastikowa przy drzwiach).
(co najciekawsze instrukcja trochę odbiega od rzeczywistości jeśli chodzi o te punkty).

I teraz pytanie jakie są najlepsze i najbezpieczniejsze punkty do podnoszenia samochodu podnośnikiem typu żabka.

Serdecznie dziękuje za pomoc.
Początkujący

Od: 6 paź 2009, 07:11
Auto: Mazda 6

Postprzez chmooreck » 9 lis 2010, 17:28

pooglądałeś sobie od spodu ?
Miejsca zaznaczone w instrukcji są jak najbardziej ok, tylko nie odnoś za progi, ale troszkę głębiej, za część konstrukcyjną. Najlepiej przymierz sobie najpierw lewarek mazdowski i będziesz wiedział gdzie podnosić.
Forumowicz

Od: 17 maja 2008, 18:37
Auto: M3 BP '19 2.0 180KM
M3 BM '14 2.0 120KM

Postprzez damianko » 29 gru 2011, 20:57

Może i odkopuję kotleta ale zostanie dla potomnych ;)

Ja swoją mazdę do wymiany opon podnosiłem za wahacze, ponieważ gdy podnosiłem ja w tych punktach to rzeczywiście coś trzeszczało :|
Forumowicz

Od: 24 lis 2011, 21:26
Auto: Mazda 6 GH 2.2 163PS