Witam,
czy do nowej 6 GJ w nadwoziu kombi są dostępne haki holownicze poza ASO? Moze ktoś już montował?
Montaż haka holowniczego. Czy są zamienniki?
Strona 1 z 1
Witam. Za tydzień odbieram swoją 6. Zastanawiam się nad hakiem holowniczym. Cena w ASO 3000zł to dla mnie przesada. Stad pytanie: czy są zamienniki kompletnego haka do GJ?? pozdrawiam
-
kondor83
Pytanie o montaż haka holowniczego – wiadomo, że po montażu wymagany jest przegląd i adnotacja w dowodzie rejestracyjnym. Czy po takim przeglądzie w dalszym ciągu obowiązują terminy dalszych przeglądów po 3 i 2 latach czy jednak corocznie ? Teoretycznie jest to tylko przegląd haka ale w tym dzikim kraju wszystko jest możliwe.
Swoją drogą cena za hak w ASO (2500PLN + montaż) to jest rozbój w biały dzień,
Swoją drogą cena za hak w ASO (2500PLN + montaż) to jest rozbój w biały dzień,
- Od: 12 lut 2013, 21:08
- Auto: Mazda 6 GJ 2012 2.0 SKYACTIV-G
OldSeb napisał(a):Czy po takim przeglądzie w dalszym ciągu obowiązują terminy dalszych przeglądów po 3 i 2 latach czy jednak corocznie ?
Nie jest wymagany przegląd, a jedynie dodatkowe badanie techniczne, które nie zmienia daty kolejnego "pełnego przeglądu.
A tak BTW: nie orientowałeś się może czy jest już dostępny hak wyczepiany Westfalii? Ten Thule średnio mi się podoba po zdjęciu główki.
- Od: 10 kwi 2013, 19:27
- Auto: Mazda 6 GJ PE MT SkyENERGY Sport Kombi Jet Black 2013
Ma w ofercie Bosal:
http://www.catalogue.bosal.com/pages/to ... da&model=6
lista ich produktów (haków) do Mazdy6:
I instrukcja obsługi w formacie PDF:
http://www.catalogue.bosal.com/pages/to ... da&model=6
lista ich produktów (haków) do Mazdy6:
I instrukcja obsługi w formacie PDF:
Hmm ja mam taki ... dokładnie taki ... ale w M3 BK
Nawet nie wiedziałem że to Bosal
Używam odkąd kupiłem (nie ja montowałem), świetne rozwiązanie, sprawdza się bez jakichkolwiek awarii, nie zmienia wizualnie auta.
Nawet nie wiedziałem że to Bosal
Moje dziewczyny: Kasia Agatka Alinka exMazda3 BK i Mazda6 GL
Hak sobie zamontowałem 7 PINowy, mam problem z podłączeniem. Dostałem moduł do haka, okablowanie itp, i z modułem sobie nie poradzę, ale czy mogę się wpiąć z instalacje pomijając moduł (na żywca w przewody od świateł)?? Czujniki parowania mogę sobie włączyć/wyłączyć, bo dużo się nie jeździ do tyłu z przyczepą, a będę ciągał sporadycznie małe przyczepkę.
Pozdro
Pozdro
Witam, w poprzednich moich szostkach GY i GH montowalem haki z allegro (300-350 zl, z montazem i modulem 600 zl max za wszystko).
Czy ktos montowal w GJ/GL kombi w jakiejs "tanszej" opcji ?
Widze tylko Westfalie i Steinhof za 1300 (+ modul i montaze, to wyjdzie min 1600 – sporo).
Czy ktos montowal w GJ/GL kombi w jakiejs "tanszej" opcji ?
Widze tylko Westfalie i Steinhof za 1300 (+ modul i montaze, to wyjdzie min 1600 – sporo).
- Od: 14 sie 2012, 21:19
- Auto: Szostka Kombi
Strona 1 z 1