Gwarancja na rozładowywujący się akumulator

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez tim33 » 24 paź 2009, 22:59

Podczas odbioru mojej 6 (jeszcze nie u autoryzowanego dealera w kwietniu 2008) trzeba było doładować akumulator z powodu braku napięcia. Samochód obecnie jest serwisowany w autoryzowanej stacji Mazdy-posiada pełną gwarancję. Podczas pierwszych 12 miesięcy użytkowania samochodu akumulator rozładował się jeszcze dwukrotnie całkowicie-w tym raz doładowany był w autoryzowanej stacji Mazdy.Obecnie z powodu stwierdzenia jego bardzo niskiej sprawności( potwierdzonej również w ASO Mazdy) próbowałem go reklamować. W ASO Mazdy dostałem odpowiedź, że gwarancja na akumulator trwa jedynie 12 miesięcy . Czy wziąwszy pod uwagę wcześniejsze problemy mam podstawy do reklamacji?
P.S. A tak z innej beczki w większości innych firm gwarancja na akumulatory to 24 miesiące.Wstyd Mazda!
Ostatnio edytowano 25 paź 2009, 11:15 przez tim33, łącznie edytowano 1 raz
Ekspert to ktoś, kto w pewnej dziedzinie popełnił wszystkie możliwe błędy.
Forumowicz

Od: 24 lut 2008, 22:40
Auto: Mazda 6 2,5 TOP Sport

Postprzez artro219 » 25 paź 2009, 07:57

Hmmm dziwne działanie ASO, u mnie w firmia a pracuje w konkurencji na akumulator jest 3 lata gwarancji, moze podjedz do innego ASO i tam stanowczo domagaj sie wymiany akumulatora na nowy
Obrazek
Magnetyzer spełnia swe zadanie tylko z czip rezystorem i naklejkami,wydech z rynny i alukołpaki ze spinerami. Teścia Antka, szwagra brat ma taki zestaw i taaaak mu golf zapierda.. znaczy się śmiga ;)
Forumowicz

Od: 6 lip 2008, 14:21
Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001

Postprzez Enduro » 25 paź 2009, 10:30

artro219 napisał(a):na akumulator jest 3 lata gwarancji, moze podjedz do innego ASO i tam stanowczo domagaj sie wymiany akumulatora na nowy

popros ich o ta decyzje pisemnie..
bo wydaj mi sie ze oni "graja w balona"

ja rowniez mialem kilka lat temu wymieniany akumulator na gwarancji i na 100% mial min. 1 rok..
nawet koszt odcholowania do warsztatu mazda pokryla w 100%
Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Forumowicz

Od: 6 sie 2008, 22:37
Auto: M6 GL´18, + modyfikowane Prosie 996,Triumph-Speedmaster custom czarna, głośna, dwukołowa, angielska hulajnoga