Problem z płynem (zbiornikiem) do spryskiwaczy

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.
PostTen post został usunięty przez dobrzyn22 20 sty 2012, 14:07.
Powód: post pod postem

Postprzez X-RAY » 30 maja 2009, 19:33

witam,
dzis rano nalałem płynu do spryskiwaczy do zbiornika i wszystko wyleciało dołem przez biały "kranik". Co jest problemem i jak to rozwiązać?
dzięki

EDIT:
Właściciele Mazdy 6, proszę jednego z Was żeby zajrzał pod maskę, a dokładnie w szczelinę między zbiornikiem do płynu spryskiwaczy i obudową lampy xenonowej. Z wspominanego zbiornika wychodzi w dół biała (u mnie) rurka i mam wrażenie, że u mnie mógł zesunąć się z niej jakiś wężyk ...? Nalewam płyn do spryskiwaczy i właśnie przez ową białą rurkę wszystko wylatuje na ziemię. Wie ktoś jak temu zaradzić? Może nie powinno tam być żadnego wężyka, ale jak wtedy nalać płynu do tego zbiornika?
Ostatnio edytowano 20 sty 2012, 14:07 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: post pod postem
Pozdrawiam,
X-RAY
Forumowicz

Od: 7 kwi 2009, 15:52
Auto: M6 GH 2.2 MZR-CD 163KM

Postprzez czyczu » 31 maja 2009, 00:23

Miałem podobnie – pęknięty wężyk :( Ale naprawa jest banalnie prosta ;]
Ściągnąć koło, potem plastikowe nadkole, rurka jest w takim czarnym szmacianym oplocie – zdemontować i wymienić ;] Sprawę można sobie ułatwić odkręcając zbiornik płynu do spryskiwaczy – lepszy dostęp do pompek, i to właśnie w tym miejscu strzeliła mi rurka :/. Ja zastosowałem rurkę akwariową (innej w sklepie nie było, ale grunt że średnica się zgadza )
Cała operacja na max. 30 minut ;]
Pozdro
Forumowicz

Od: 19 mar 2009, 13:49
Auto: Mazda 6 2.0 D Combi 2003r.

Postprzez mckoper » 31 maja 2009, 23:32

X-RAY Zastosuj sie do FAQ i nie pisz posta pod postem!

pozdrawiam,
mckoper
Forumowicz

Od: 26 lut 2007, 23:22
Auto: CERVELO R5 Red eTape AXS