Czy (i jak) wyłączyć układ ABS?
Strona 1 z 1
Ostatnio miałem okazję poślizgać się trochę Madzią na sporym placyku. Wyłączyłem DSC i ABS (kluczykiem na desce rozdzielczej po lewej stronie od kierownicy). Okazało się jednak, że ABS się nie da wyłączyć – tzn działa dalej. I teraz nie wiem, czy tak ma być, czy u mnie jest coś nie tak? Natomiast DSC się wyłącza. Czy ktoś próbował wyłączać ABS?
Pozdrawiam
Macieq
Macieq
- Od: 22 lut 2008, 22:39
- Auto: Mazda 6 diesel '06
Macieq napisał(a):No to po co ten wyłącznik i to na kluczyk? ysz
masz napisane tam, że wyłączasz ABS? Zamieść zdjęcie
Jest jedna możliwość wyłączenia ABS – razem z silnikiem
- Od: 31 gru 2007, 16:39
- Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM
Można wyjąć bezpiecznik... W którym miejscu deski dokładnie jest ten "kluczyk"?
PS. Poprawiłem temat Twojego wątku, na przyszłośc proszę o nazewnictwo zgodne z Regulaminem – dopisanie modelu i typu silnika – by inni Forumowicze mogli łatwiej identyfikować Twoje problemy
PS. Poprawiłem temat Twojego wątku, na przyszłośc proszę o nazewnictwo zgodne z Regulaminem – dopisanie modelu i typu silnika – by inni Forumowicze mogli łatwiej identyfikować Twoje problemy
Yapa napisał(a):masz napisane tam, że wyłączasz ABS?
Założyłem okulary i .............. okazało się, że to wyłącznik prawej poduszki

Pozdrawiam
Macieq
Macieq
- Od: 22 lut 2008, 22:39
- Auto: Mazda 6 diesel '06
podłączę się pod temat, odpala mi się abs bez przyczyny, dzisiaj sprawdzałem z przodu czujniki i mają 1,4ohm czyli prawidłowo jeszcze później sprawdzę tył,ale problem mam tego typu że jutro wyjeżdżam za granicę i nie zdążę w razie czego kupić(używkę) i wymienić czujnika, czy jak wyjmę bezpiecznik od abs to po prostu go nie będę miał(ABS)? czy nie wpłynie to na bezpieczeństwo? tzn.czy to będzie normalnie hamować (oczywiście bez ABS)?
- Od: 6 cze 2008, 22:29
- Auto: 626 2.0 115KM wersja USA 96r
danielor napisał(a):odpala mi się abs bez przyczyny
Możesz to jakoś rozwinąć? Bo przykro mi ale nie rozumiem.
Strona 1 z 1