Witam Koledzy!
Kupiłem w dobrej cenie mazde 6 . Blacharka, zawieszenie super.
Silnik pali super.
Mam problem bo gdy odpale silnik mam mega drżenie, czuć nawet na fotelach (nawet pasażera widać że drży), mysle dwumas ale.. poczytałem. Drugi objaw jest taki że słysze takie jakby syczenie z prawej strony jak stoje przed samochodem... doszedłem do wniosku że może to problem z paliwem tj. przypchany filtr paliwa, może ktoś podpowie? Błędów na kompie brak, przy gwałtownym gazie na obciążeniu potrafi puścic bąka małego. Odpala super, ciepły zimny. Pedał sprzęgła nie drży nie ma żadnej różnicy podczas wciskania wyciskania sprzęła (w wibracjach)
Może ktoś podpowie jak wymienić filtr paliwa/
pozdrawiam
Dopisano 16 lip 2015, 22:27:
Panowie na 90% to koło dwumasowe. Po nagrzaniu czuć uderzenia na pedale sprzęla co jakiś czas tak samo przy gaszeniu:( Czy sprzęło z wersji 136 km będzie pasować do 121 km?
Drgania silnika
Strona 1 z 1
gruberek11 napisał(a):Drugi objaw jest taki że słysze takie jakby syczenie z prawej strony jak stoje przed samochodem... doszedłem do wniosku że może to problem z paliwem tj. przypchany filtr paliwa
Filtr paliwa jest po lewej stronie (strona pasażera).
Syczy sobie najczęściej Vacuum.
Moja już długo syczy i nic się nie dzieje.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Co do drgań sprawdź dolną poduszkę silnika czy czasami nie jest do wymiany. Akurat dzisiaj wymieniałem filtr paliwa jest to bardzo prosta rzecz, masz tu link do tematu odnośnie filtra paliwa http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?t=51787 jeśli byś czegoś nie wiedział pisz.
Strona 1 z 1