sokoli_majster napisał(a):komponenty które podwyższają jego moc oktanową
W oleju napędowym nie ma liczy oktanowej tylko jest liczba cetanowa.
www.mazdaspeed.pl
sokoli_majster napisał(a):komponenty które podwyższają jego moc oktanową
roman1979 napisał(a):rano zapaliła bez problemu ale po około minuty pracy silnika zgasła
lukasrap napisał(a):Sprawdz jaki masz nr. zaworu i napisz jaki masz przebieg oraz rocznik auta..
Ja, jak i wiekszosc uzytkownikow naszych Mazd musialem wymienic zawor SCV... jednakze u mnie nie bylo zadnego problemu z odpalaniem.. Po prostu podczas jazdy, wrzucajac sprzeglo, dojezdzajac do swiatel, gasl... z ponownym odpaleniem nie bylo problemu...
Jak jechalem do Jaksy, to zawor byl na tyle walniety, ze Warszawe przejezdzalem z kazdym gasnacym silnikiem na swiatlach. Zawor wymieniony i problem zniknal.. No ale mialem ten zawor ze starym nr. ktory nalezalo wymienic...
lukasrap napisał(a):No ale mialem ten zawor ze starym nr. ktory nalezalo wymienic...
elektrotopwwy napisał(a):Nie wiem czy to będzie wina paliwa, bo po zdjęciu kostki z scv wyrzuca błąd nie wchodzi na obroty wyżej niż jakieś 1800 i oczywiście klekocze bardziej niż stare meśki beczki ale nie gaśnie. A jak chodzi o sitko w zbiorniku to już czyściłem a filtr wymieniałem. Paliwo tankowałem na innej stacji niż Grzegorz on tankował na białostockiej a ja na warszawskiej.
Pabllo napisał(a):SCV i tak muszę wymienić bo mam z serii 006 czyli ten wadliwy;)
Grzyby napisał(a):Pabllo napisał(a):SCV i tak muszę wymienić bo mam z serii 006 czyli ten wadliwy;)
No i pisz tu człowieku że nie ma czegoś takiego jak wadliwa seria ...
To zwykły element eksploatacyjny podlegający zużyciu. Jest sporo szóstek z przebiegiem grubo ponad 200kkm z SCV serii 003 i 006 i działają.
Grzyby napisał(a):Pabllo napisał(a):SCV i tak muszę wymienić bo mam z serii 006 czyli ten wadliwy;)
No i pisz tu człowieku że nie ma czegoś takiego jak wadliwa seria ...
To zwykły element eksploatacyjny podlegający zużyciu. Jest sporo szóstek z przebiegiem grubo ponad 200kkm z SCV serii 003 i 006 i działają.
Grzyby napisał(a):No i pisz tu człowieku że nie ma czegoś takiego jak wadliwa seria ...
Pabllo napisał(a):SCV i tak muszę wymienić bo mam z serii 006 czyli ten wadliwy
Lorento napisał(a):Niech cię też zastanowi fakt, że do tej pory nie padł zawór SCV o innym numerze...
Grzyby napisał(a):No i pisz tu człowieku że nie ma czegoś takiego jak wadliwa seria ...
To zwykły element eksploatacyjny podlegający zużyciu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6