Dziwne cykanie – plik audio
Wyciągnąłem bezpiecznik nr 26(se stronu 8-34 instrukcji) ale nie pomoglo ciagle clika moze ten od ogrzewnicy klimy 15A ze strony 8-35 tez trzeba (zgaduje teraz)???
-
19bialy
To na 100% nie jest dźwięk webasto Panowie.
Czy którykolwiek z Was odsłuchał plik? Bo mam wrażenie że nie i wróżycie z fusów ....
Czy którykolwiek z Was odsłuchał plik? Bo mam wrażenie że nie i wróżycie z fusów ....
Grzyby napisał(a):To na 100% nie jest dźwięk webasto Panowie.
ja nie sluchalem...!
juz z opisu bylo mi prawie jasne...!
E.
Ostatnio edytowano 13 lis 2009, 21:28 przez Enduro, łącznie edytowano 2 razy
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Sprawdzałem ten bezpiecznik od heatera wiec to nie webasto. Dzwiek dochodzi z lewej stronu gdzie zbiornik od spryskiwaczy spotyka sie z chlodnica w instrukcji nie ma napisane co tam sie znajduje wiec nie wiem co to moze byc
??
-
19bialy
to prawdopodobnie bedzie sprzegło na alternatorze najlepiej to sprawdzisz sciagajac pasek micro i odpalajac auto sie okaże a jak co to jutro se obejrze okolice u mnie to moze bede cos wiecej wiedziec co moze wydawac taki dzwiek ale prawdopodbnie bedzie to sprzegiełko.
a masz moze lapy ksenonowe
a masz moze lapy ksenonowe
- Od: 14 lut 2007, 20:52
- Auto: Opel Corsa od żony
była:
Mazda 6 2.0 MZRCD 121 kucyków
Spoko jutra rano jade do warsztatu wymienie wymienie olej sprawdze smoka.POZDRAWIAM(a te sprzęgiełko to cos powaznego?)
-
19bialy
Okazało sie ze to stary pasek do wymiany.Mechanik tylko popsikal czyms na pasek przestalo.Wymienie go za miesiac jak bede zmienial olej.
-
19bialy
19bialy napisał(a):Okazało sie ze to stary pasek do wymiany.Mechanik tylko popsikal czyms na pasek przestalo.Wymienie go za miesiac jak bede zmienial olej.
A który pasek, wielorowkowy – klinowy? Ja zmieniłem go i dalej mi cyka:)
- Od: 28 sty 2009, 20:44
- Auto: Mazda 6 MZR-CD 2.0 TD 136 KM
Nie mam pojecia ten co widac z lewej strony silnika dość szeroki 2,5cm i biegnie po wszystkim od silnika do alternatora. Pasek jest do wymiany ale nie jest jeszcze u mnie tak tragicznie wiec moge wymienic za miesiac bo i tak nie mam zamiaru duzo jezdzic. Mam nadzieje ze ma racje bo nie chce miec wydatkow jak cos sie .... Mechanik jest dosc dobry bo z moją stara vektrą sie wykazał i mam do niego zaufanie.
-
19bialy
A glosne jest u ciebie te cykanie bo u mnie nie. Odkrylem je dopiero po podniesieniu maski. Normalnie nic nie slychac. 
-
19bialy
Panowie, czy nie macie przypadkiem tego co ja (tylko że w M3). P
oniżej link do tematu z dzwiękiem do odsłuchania.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 75#1539975
Opis bardzo podobny
oniżej link do tematu z dzwiękiem do odsłuchania.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 75#1539975
Opis bardzo podobny
- Od: 26 mar 2009, 09:06
- Auto: Mazda 3, 1.6 MZ-CD, 2004 r.
U mnie to cykanie najbardziej słychać kiedy jest zimno. Przez ostatnie kilka dni (od soboty) kiedy temperatura jest dość wysoka cykanie jest bardzo ciche i trwa przez może 10 sekund.
W tym tygodniu wymieniam sprzęgiełko alternatora i zobaczę co z tego będzie.
A i wyjąłem bezpiecznik nr 26(se stronu 8-34 instrukcji) i nic to nie dało, chociaż miałem wrażenie, że cykanie było cichsze jak go nie miałem.
Ewidentnie chodzi o obciążenie, więc wskazywałoby to na sprzęgiełko albo napinacz... No nic zobaczę po zmianie co z tego będzie.
W tym tygodniu wymieniam sprzęgiełko alternatora i zobaczę co z tego będzie.
A i wyjąłem bezpiecznik nr 26(se stronu 8-34 instrukcji) i nic to nie dało, chociaż miałem wrażenie, że cykanie było cichsze jak go nie miałem.
Ewidentnie chodzi o obciążenie, więc wskazywałoby to na sprzęgiełko albo napinacz... No nic zobaczę po zmianie co z tego będzie.
- Od: 28 sty 2009, 20:44
- Auto: Mazda 6 MZR-CD 2.0 TD 136 KM
danielstrzop napisał(a):Przez ostatnie kilka dni (od soboty) kiedy temperatura jest dość wysoka cykanie jest bardzo ciche i trwa przez może 10 sekund.
W tym tygodniu wymieniam sprzęgiełko alternatora i zobaczę co z tego będzie
Jeździsz autem? Ryzykant. Było parę przypadków uszkodzenia napinacza przez padające sprzęgło alternatora. A od tego tylko krok do kilku tysięcy na naprawę/wymianę silnika.....
myślę że nie ma co tak koledze dramatyzować... Jeśli nawet rozsypie się to sprzęgiełko i rozwali się napinacz to prawdopodobnie szlak trafi i pasek a w takim przypadku stracimy ładowanie. No przy naprawdę dużym nie farcie może ten pasek połamać osłonę od rozrządu i wtedy dopiero narozrbiać- ale to naprawdę trzeba mieć pecha...
mądry napisał(a):Jeśli nawet rozsypie się to sprzęgiełko i rozwali się napinacz to prawdopodobnie szlak trafi i pasek a w takim przypadku stracimy ładowanie
A wiesz że to ten sam pasek który napędza rozrząd? Bo chyba nie bardzo.
Grzyby napisał(a):mądry napisał(a):Jeśli nawet rozsypie się to sprzęgiełko i rozwali się napinacz to prawdopodobnie szlak trafi i pasek a w takim przypadku stracimy ładowanie
A wiesz że to ten sam pasek który napędza rozrząd? Bo chyba nie bardzo.
Pasek od alternatora napędza rozrząd w cidt?

Grzyby czy aby nie masz gorączki?
- Od: 19 cze 2009, 11:47
- Auto: mazda 6 diesel 136KM