Kod U3FFF co to znaczy?
Strona 1 z 1
Witam serdecznie. Parę dni temu jakiś baran przywalił mi dość mocno w samochód i uciekł z miejsca zdarzenia. Mam skasowany przedni bok od strony kierowcy. Od tego czasu świeci mi się żółta kontrolka silnika i miga DPF, mimo, że go nie mam bo został dawno wywalony. Po podłączeniu do komputera wywala napis: "kod U3FFF – Błąd nieznany"? ic nie omaga usuwanie błędów. Znikają na moment i znowu się pojawiają. Odłączenie akumulatora też nic nie daje. Co to może być? Pozdrawiam
- Od: 25 gru 2014, 16:35
- Auto: Mazda 6, 2005, 2.0 D, 121km
Zobacz czy bezpieczniki i wiązki całe. U3FF to przeważnie błąd z komunikacją między modułami. Osobiście sczytałbym błędy na innym komputerze używając innego kabla.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Mr_Bartek napisał(a): Osobiście sczytałbym błędy na innym komputerze używając innego kabla.
dokładnie – zapewne w tym tkwi przyczyna.
znalezione w necie:
Nie jest to błąd silnika a oznacza ze do odczytu użyto nieodpowiedniego skanera diagnostycznego do odczytu błędu.
Czyli nie znajdziesz interpretacji tych kodów bo to nie są żadne kody tylko bełkot niekompatybilnego urządzenia.
Strona 1 z 1