Damiano napisał(a):Ciekawi mnie te "magiczne" -10 st C, poniżej których zaczyna się cała zabawa.
właśnie to wg mnie wskazuje na wspólną usterkę ...
www.mazdaspeed.pl
Damiano napisał(a):Ciekawi mnie te "magiczne" -10 st C, poniżej których zaczyna się cała zabawa.
aphelium napisał(a):Tradycyjnie wczoraj przed obawą nieuruchomienia silnika byłem na krotkiej przejazdzce ok godz 22 i wyjałem akumulator na noc.Dzisiaj rano bylo -24.Ku mojemu zdziwieniu odpalil za pierwszym razem i bez zadnych kłopotów po 10min rozgrzewce ruszył.Mysle ze juz mam na to sposób (który opisalem wcześniej)
aniek napisał(a):a wczoraj dolałem 3 litry 98
aphelium napisał(a):aniek napisał(a):a wczoraj dolałem 3 litry 98
W rezultacie dolalem jeszcze litr
su1910 napisał(a):I jeszcze jedno w moim przypadku po zgasnięciu auta wyłącza sie również webasto co potwierdzałoby fakt że błednie działa jakiś czujnik temperatury silnika.
su1910 napisał(a):Moze ktoś wie co w tym silniku steruje obrotami, wiadomo auto jest zimne musi dostać więcej paliwa,
aniek napisał(a):..wczoraj dolałem 3 litry 98, a idac za twja poradą:–) około 21 odpalilem auto i rozgrzalem do normalnej temperatury ------ niestety nie pomogło :–)ale ja mam caly bak paliwa ze stacji Bliska wiec tutaj upatruje kłopotu.
su1910 napisał(a):Moze ktoś wie co w tym silniku steruje obrotami, wiadomo auto jest zimne musi dostać więcej paliwa,
Bartek_ napisał(a):Co do benzynki to mechanik mówił ,że można dolać ok 5%, chociaż jego syn,notabene pracuje w serwisie forda stwierdził,że do commonraile raczej nie powinno sie lać benzyny."
także z tym chyba trzeba ostrożnie,pozdrawiam,Bartek
Enduro napisał(a):i to jest twoj, czyli twojego auta problem, spusc paliwo!
inaczej musisz poczekac do lata...
E.
Enduro
aniek napisał(a):filtr paliwa pewnie tez bezwzględnie od razu wymieniać? czy np po wstawieniu do ciepłego garażu (naprawdę ciepłego z ogrzewaniem) filtr powinien dojść do porządku (czy parafina która mogła się tam dostać rozpuści się i wymiesza z dostarczanym – ciepłym paliwem? ) ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6