Wymiana fabrycznego radia w M6 – Czy jest możliwa?

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Yoki » 12 gru 2014, 18:57

Szkoda, że nie mam takich zdolności albo kolegów <płacze> . Także gratuluję bardzo mi się podoba i przekonujesz mnie jeszcze bardziej do tego pomysłu, szczególnie, że dużo jest samochodów z nawigacją w tym miejscu. Dziś nawet spoglądałem na telefon w schowku na napoje to jak tak można to do wszystkiego się człowiek przyzwyczai.
Tomek grupa rozwoju forum
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 kwi 2008, 14:18
Posty: 1814 (55/50)
Skąd: Olsztyn/Szczytno/obecnie Łódź
Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998

Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau

była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG

Postprzez Wuyek » 12 gru 2014, 19:04

Zaraz nas boski opier*oli... <cisza>
Kiedy będziesz w polszy ? :>
Forumowicz
 
Od: 2 lut 2014, 14:27
Posty: 47 (4/0)
Auto: Mazda 6, 1.8, GY1, LPG BRC

Postprzez Yoki » 12 gru 2014, 20:20

Czy nie kupilibyście od takiego gościa? https://www.youtube.com/watch?v=0DY7lIXExhM
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0DY7lIXExhM[/youtube]
Tomek grupa rozwoju forum
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 kwi 2008, 14:18
Posty: 1814 (55/50)
Skąd: Olsztyn/Szczytno/obecnie Łódź
Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998

Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau

była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG

Postprzez CLAU » 12 gru 2014, 20:24

Po co zamienili fabryczne guziki od AC na takie brzydkie czarne, gumowe i po bokach ?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 gru 2011, 07:28
Posty: 1329 (1/38)
Skąd: dolnyśląsk
Auto: Mazda 6 – 2003
2.0 LF17
hatchback

Mazda 3 BK – 2005
1.6

Postprzez Mr_Bartek » 12 gru 2014, 20:26

Yoki – Metra nie działa poprawnie z autami europejskimi.
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Forum
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2865 (106/161)
Skąd: Poznań
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez dobrzyn22 » 12 gru 2014, 20:44

wujek116 napisał(a):zapraszam do tego poradnika : najlepiej zacząć na trzeciej stronie .
viewtopic.php?f=409&t=128039&start=40


kolega podał dobry link – Wasze wszystkie ostatnie posty powinny właśnie tam się znaleźć...
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 21 cze 2009, 15:38
Posty: 4926 (16/52)
Skąd: Gdynia PL/ Norwegia
Auto: Mazda6 '06r. 121/147
KM 2.0 mzr-cd

Postprzez piotr_szp » 12 gru 2014, 20:46

Polifcie można zapomnieć o montażu! Sterowanie nawiewy w [RADIO]!

ze Z
BF3
Forumowicz
 
Od: 31 paź 2007, 21:57
Posty: 934 (32/9)
Skąd: Białe Błota
Auto: Mazda 6 '07r, 2.3l

Postprzez Yoshik » 13 gru 2014, 18:56

Albo zostaje jeszcze cos takiego http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... ?t=2847566 .
Gdy by nie brak zdolnosci manualno/elektrycznych chyba bym sie skusil na cos takiego.
Początkujący
 
Od: 8 cze 2014, 09:46
Posty: 15 (4/0)
Auto: Mazda 6 1.8L 2004

Postprzez xRafalx » 13 gru 2014, 19:26

Dla mnie to wygląda bardzo źle, wybaczcie ale taka moja opinia. Aby android działał dobrze trzeba mieć dobry sprzęt. A jakoś 2 radia w aucie czy oklejanie karbonem + szare guziki, słabo to wygląda :| Jedyne estetyczne i funkcjonalne wyjście to przerobienie oryginalnej navi, a za resztę kasy która zostaje to można się opić <piwo> :)
& Marta
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Małopolski
 
Od: 25 kwi 2014, 10:37
Posty: 3512 (51/64)
Skąd: Niepołomice
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez wujek116 » 13 gru 2014, 20:51

Zamiast pisać bzdurne opinie i to w dwóch tematach na raz to lepiej pokaż co sam wymyśliłeś , bo jeżeli nic to siad płaski i popatrz co inni kombinują . pozdro
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 wrz 2011, 15:38
Posty: 353 (5/7)
Skąd: Nederlande
Auto: MAZDA 6 2.0 Diesel oryg.136km 2004r KOMBI

Postprzez Mr_Bartek » 13 gru 2014, 20:57

Bym spróbował u siebie ale nie chce mi się, a takie radio chętnie bym zamontował. Chylę czoło bo super robota. :)
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Forum
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2865 (106/161)
Skąd: Poznań
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez Yoshik » 13 gru 2014, 21:14

Kwestia jak takie umiejscowienie navi zdaje egzamin przy wysokim kierowcy? Swego czasu siedzialiem w jakimś suvie z navi umiejscowionym bardzo nisko, dla mnie jako wysokiego faceta było to tragiczne rozwiązanie. Słabe katy z ekranu nie pomagały. Tak samo by było jak bym tylko na słuch jeździł co nie zawsze zdaje egzamin.
Początkujący
 
Od: 8 cze 2014, 09:46
Posty: 15 (4/0)
Auto: Mazda 6 1.8L 2004

Postprzez xRafalx » 13 gru 2014, 21:39

Bzudurnie? Wujek idź proszę do lekarza lub gdzieś indziej i nie pisz tu więcej, bo po tym co napisałeś wnioskuję, że Twój poziom inteligencji jest bardzo niski. Wyraziłem swoje zdanie, od tego jest forum aby go wyrazić, a nie obrażać kogoś tak jak Ty to robisz. Yoshik podzielam twoje zdanie, nawigacja ma pomagać, a patrzenie co chwilę na dół jest uciążliwe, według mnie... A jeśli chcemy wprowadzić jakąś modyfikacje, róbmy to tak aby to jakoś wyglądało, ale każdy woli co innego. A czemu nie robię tego u siebie? Bo stwierdzam, że w aucie są inne ważniejsze rzeczy i modyfikację do zrobienia. Jeśli będzie kasa to na pewno się pochwalę i wtedy będziesz mógł swoje zdanie wyrazić i pewnie skrytykować.
& Marta
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Małopolski
 
Od: 25 kwi 2014, 10:37
Posty: 3512 (51/64)
Skąd: Niepołomice
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez piotr_szp » 13 gru 2014, 22:30

To jest temat do pokazywania opisywania akcesoriów do 6, z tego co widzę, czytam to trochę odbiegacie od tematu. Forum na psy ma zejść!? Gdzie jest admin?

Pozdrawiam
BF3
Forumowicz
 
Od: 31 paź 2007, 21:57
Posty: 934 (32/9)
Skąd: Białe Błota
Auto: Mazda 6 '07r, 2.3l

Postprzez danu4323 » 16 paź 2015, 12:47

Witam serdecznie. Otóż nie owijajac mam ogromną prośbe do was chłopaki ponieważ mając radio i dobrą tube nie mam zielonego pojęcia jak zacząć instalacje tego wszystkiego. troche czytałem i przeraziłem sie jezeli chodzi o odpiecie org radia, wiec chce się poradzić. Moje pojęcie o elektryce jest małe odrazu mówie:) Chciał bym aby ktos opisał jak wygląda dokładnie podłączenie , jakie ewentualnie przejściówki/ kostki kupić. Mazda 6:) pS. Chce wyciac dzióre w miejscu ogrinalnego radia i włozyc tam sony czy pioneer. Do tego jak w opisie peying 500w aktywny. Z góry dziekuje za odpowiedzi.
danu4323
 

Postprzez vincetti » 9 sty 2016, 14:08

Witam, myślę nad wymianą radia w swojej Maździe na jakieś obsługujące navi/telefon/mp3 i dvd i miją uwagę przykuło to radyjko:
http://www.aliexpress.com/item/Android-7-car-dvd-player-for-Mazda-6-CX-5-with-GPS-Bluetooth-SWC-dual-zone/32219737924.html?spm=2114.01020208.3.296.9UhLXY&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_2_10001_10002_9910_10005_10006_10003_10004_62,searchweb201560_6,searchweb1451318400_6150

Teraz pytanie, czy da radę zamontować to w mojej M6? jestem świeży w temacie Mazdy (kiedyś miałem 626 ale to było w epoce dinozaurów) i nie miałem takich problemów. poniżej zdjęcie konsoli.
Obrazek

Oczywiście z góry przepraszam jeśli skopałem coś z regulaminami :)
Początkujący
 
Od: 9 sty 2016, 13:55
Posty: 4
Auto: Mazda 6 TS LB 2006r 2.0 benz

Postprzez totalover » 11 sty 2016, 18:25

1. jest temat w nadwoziu GG
2.to radio do innego modelu konkretnie nastepnej generacji
3. lepiej zrobic samemu poradnik patrz pkt 1
Bede grał w gre
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 sty 2014, 18:07
Posty: 434 (6/6)
Skąd: Częstochowa
Auto: Mazda 6 GG 2.3L->2.0L DOHC PB

Postprzez Marine_4000 » 11 sty 2016, 20:18

vincetti napisał(a):Witam, myślę nad wymianą radia w swojej Maździe na jakieś obsługujące navi/telefon/mp3 i dvd i miją uwagę przykuło to radyjko:

Jeśli chcesz radio obsługujące komputer pokładowy, klimatyzację itp to proponuję poczytać.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 16 maja 2013, 07:49
Posty: 433 (3/11)
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Auto: Mazda 6 GG '05 FL
2.0 147KM + LPG
oraz
Mazda Xedos 9 '00 2.5v6 KL + LPG

Postprzez fryzyer » 3 mar 2016, 07:55

Nie ma co czytać, jak najdalej od tych wszystkich tanich Chińskich No Name'ów. Miałem w swojej Maździe 3 takie radio i powiem tylko tyle że miałem szczęście bo zaczęło się zawieszać i od czasu do czasu nie włączać dopiero po dwóch latach. Znawcy tematu twierdzili że i tak miałem wieeelkie szczęście. No ale powiedzieli mi to wszystko jak już kupiłem drugie takie radio do Mazdy 6 dokładnie model S160 Android. Zapłaciłem za montaż 300zł i co ? I już sprzęt jest zdemontowany bo tym razem tyle szczęścia nie miałem. Zawiechy non stop, problem z sygnałem GPS i już zdążył się przez tydzień 3 razy nie włączyć. Nerw straszny... Znowu rozpruwanie wszystkiego i 100zł dla pana od demontażu. Całe szczęście że wszystko zachowałem:karton, styropiany, folie itd... I tobie jak się już skusisz na ten badziew też bym radził. Acha nie wspomnę że jest ono takie szybkie że odpalało się po 45 sekundach. Nie warto, wierz mi. Rozmawiałem z gościem od Car Audio we Wrocławiu i powiedział jedno: Nawet tego nie zakładam bo wstyd :) i wszystko jasne
fryzyer
 

Postprzez rondel » 3 mar 2016, 22:32

wlasnie zastanawiam co kupic taki model
http://pl.aliexpress.com/item/8-Capacit ... rue#extend
czy lepiej to
http://pl.aliexpress.com/item/7inch-HD- ... rue#extend
Mam 6 po lifcie 2007 bez systemu bose
Ostatnio edytowano 4 mar 2016, 09:59 przez rondel, łącznie edytowano 3 razy
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 5 kwi 2015, 09:37
Posty: 27
Skąd: Elblag
Auto: Mazda 6 sedan 2007r 2.0l PB and LPG 148km

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Moderator

Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6