Zbiornik płynu hamulcowego – niewłaściwy korek
Strona 1 z 1
Wymieniałem ostatnio klocki i tarcze w maździe i mechanik zwrócił mi uwagę, że mam nieoryginalny korek w zbiorniczku na płyn hamulcowy. Chodzi o to, że korek się nie zakręca tylko wkłada. Według mechanika może być nieszczelny i chłonąć wilgoć z powierza (i raczej ma rację). Mógłby mi ktoś z szanownych kolegów zrobić fotkę korka w swojej maździe? Najlepiej z dwóch stron, abym widział czego dokładnie szukam. Mam mazdę 6 2. 0 Diesel, 136 koni z 2003 roku. Z góry dziękuję.
- Od: 1 sie 2008, 22:50
- Auto: Mazda 6 2.0 Diesel 136KM 2003 Kombi
A nie zrobilibyście zdjęć :–) ? Czytałem na forum o wyłamanych plastikach w takim korku. Jak wróci moja mazda od mechanika to sprawdzę czy coś nie jest połamane. Z tym, że mój mechanik upierał się, że korek jest niewłaściwy, bo pamięta z innych mazd. Faktycznie przed moją miał inną na warsztacie, bo widziałem. Według niego mój korek jest za wysoki, a ma być płaski.
No właśnie. Ale te korki są różne. Który jest właściwy. Ja obecnie mam ten wyższy (przynajmniej podobny do tego wyższego). Dodatkowo na moim jest napisane only DOT3, a mechanik powiedział mi, że w autach od dawna się już leje DOT4.
jarmarc napisał(a):No właśnie. Ale te korki są różne. Który jest właściwy. Ja obecnie mam ten wyższy (przynajmniej podobny do tego wyższego). Dodatkowo na moim jest napisane only DOT3, a mechanik powiedział mi, że w autach od dawna się już leje DOT4.
Tez mam taki sam. Jezdze od 4 lat i nic sie nie dzieje.
Strona 1 z 1