Właśnie też się zastanawiam. Według katalogu nie było czegoś takiego:
Jak widać wszystkie zestawy bez Bose (4 głośnikowe) są bez zmieniarki (W/O CD changer).
Zmieniarka 6CD
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Wersje Bose miały zewnętrzny wzmacniacz pod fotelem pasażera, a do tego inne głośniki, wzmacniacz i tweetery. Nie wiem jak dokładnie jest z podłączeniem tego. U siebie widziałem różne nieużywane wiązki w tunelu środkowym i w bagażniku.
wydaje mi sie ze glosniki i zewnetrzny wzmacniacz nie powinien miec wplywu na dzialanie radia z zmieniarka
poniewaz sama zasada dzialania radia jest ta sama co z zmieniarka jak i bez chyba ze posiadaja inne kostki do podlaczenia... bo z tego co zauwazylem to zmieniarka jest zabudowana w radiu wiec zasielanie ma z radia tak? chyba ze sie myle:P

Tyle, że coś musi napędzać te głośniki, a bez końcówki mocy one nie będą grały. Nie wiem czy da się podmienić kieszeń 1CD na 6CD w polifcie, ale sama podmianka radia nie podejdzie.
To lipa bo miałem nadzieje ze to pójdzie; / a radio bose można odróżnić od tylu przez te srobki czy można w jakiś inny sposób odróżnić???
Dopisano 17 sty 2017, 22:42:
znalazlem cos takiego... czy takie radio bedzie pasowac? po opisie pisze ze bez bose.
http://allegro.pl/zmieniarka-radio-na-6cd-bez-bose-mazda-6-lift-i6660368783.html
Dopisano 17 sty 2017, 22:42:
znalazlem cos takiego... czy takie radio bedzie pasowac? po opisie pisze ze bez bose.

Poproś o zdjęcie z tyłu i będzie wiadomo jaka to wersja.
Zwróć uwagę że gość to sprzedaje bez frontowego panela.
Chwali się że jest profesjonalistą. Profesjonalista robi więcej zdjęć i podaje oznaczenia (zdjęcia) tego co sprzedaje, aby mu pupy nie zawracać ciągłymi pytaniami. Może nie mam racji a tylko się czepiam.
Z moich dokumentacji i schematów wynika, że radio standardowe ze zmieniarką 6CD ma oznaczenia
CQ-EM4571AK
CQ-EM4580AK
CQ-EM4582AK
wersja bose to
CQ-EM4581AK
Nie gwarantuję że są to wszystkie dostępne modele tych radiów jakie zostały wyprodukowane i jakie można spotkać.
Tak czy inaczej ja i tak bym sprawdzał po tych śrubkach z tyłu na radiatorze, to najpewniejsze.
Radio bose wsadzone do standardowej instalacji będzie działać ale będzie cicho grało. Wewnętrzna budowa tych radiów jest różna. Już nie jeden się na to nabrał i nie raz o tym już pisaliśmy. Instalacja głośnikowa pod bose też jest inna więc przechodząc na bose należy ją dostosować do bose oraz dołożyć wzmacniacz i aby była pełnia szczęścia to wymienić głośniki na wersję bose (aby tylko grało można pozostać przy starych głośnikach, nic się nie spali)
Przyjąć to w końcu do wiadomości i nie gdybać.
Niestety nie. Sprawdziłem to osobiście.
Tak można było zrobić przed liftem.
Zwróć uwagę że gość to sprzedaje bez frontowego panela.
Chwali się że jest profesjonalistą. Profesjonalista robi więcej zdjęć i podaje oznaczenia (zdjęcia) tego co sprzedaje, aby mu pupy nie zawracać ciągłymi pytaniami. Może nie mam racji a tylko się czepiam.
Z moich dokumentacji i schematów wynika, że radio standardowe ze zmieniarką 6CD ma oznaczenia
CQ-EM4571AK
CQ-EM4580AK
CQ-EM4582AK
wersja bose to
CQ-EM4581AK
Nie gwarantuję że są to wszystkie dostępne modele tych radiów jakie zostały wyprodukowane i jakie można spotkać.
Tak czy inaczej ja i tak bym sprawdzał po tych śrubkach z tyłu na radiatorze, to najpewniejsze.
Radio bose wsadzone do standardowej instalacji będzie działać ale będzie cicho grało. Wewnętrzna budowa tych radiów jest różna. Już nie jeden się na to nabrał i nie raz o tym już pisaliśmy. Instalacja głośnikowa pod bose też jest inna więc przechodząc na bose należy ją dostosować do bose oraz dołożyć wzmacniacz i aby była pełnia szczęścia to wymienić głośniki na wersję bose (aby tylko grało można pozostać przy starych głośnikach, nic się nie spali)
Przyjąć to w końcu do wiadomości i nie gdybać.
Mr_Bartek napisał(a):Nie wiem czy da się podmienić kieszeń 1CD na 6CD w polifcie
Niestety nie. Sprawdziłem to osobiście.
Tak można było zrobić przed liftem.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123