stromba napisał(a):błąd p0172 czyli za bogata mieszanka ?
proszę korzystać z wyszukiwarki forumowej
viewtopic.php?f=60&t=101021&hilit=p0172
www.mazdaspeed.pl
stromba napisał(a):błąd p0172 czyli za bogata mieszanka ?

kurcze teraz to nie mam pomysłu bo niby jest lepiej ale teoretycznie powinien na 5 garze błąd wyskoczyć, spróbuje wyczyścić styki na cewce jeszcze zamienie 4 –> 6 pooglądam czy gdzieś coś sie nie obluzowało (chociaż z tym najsłabiej). A jest możliwość że to paliwa dostaje za mało? coś z wtryskiem?

sztukas napisał(a):Niestety dolewka 1L-1,5L na 2000 tyś km to chyba coś nie tak
sztukas napisał(a):Wywala błąd "check engine", na komputerze sczytało błąd czujnika położenia wałka rozrządu
proctor napisał(a):Do tej pory wydałem na naprawy 3 tysiące zł, niesamowicie długo czekałem, mam wrażenie, że "fachowiec" nie wie co robi i działa na zasadzie prób i błędów (polecali mi go znajomi). Temu Panu muszę już podziękować![]()
nie uważasz że działał trochę po omacku
Dodam ze mechanik był troszkę zdziwiony że zawór ERG mógł spowodować takie zgaśnięcie auta. Poza tym nie było żadnych dziwnych objawów. Madzia nie dusiła się , nie kopciła paliła na dotyk itp...Od kilku dni jestem posiadacze mazdy 6 2.0 143 KM CiTD
Komputer wykazał jakiś błąd związany z ERG

rockman85 napisał(a):wykasował go ale po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów kontrolki znów się zapaliły:–(
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6