Alarm
Trzeba ustalić jakie masz czujniki dodatkowe. Tzn może to być zwykły czujnik ultradźwiękowy, czyli nadajnik i odbiornik umieszczony najczęściej w słupkach przednich. Albo czujnik mikrofalowy, umieszczony centralnie w samochodzie. Mikrofalowe lubią się same aktywować. A ultradźwiękowe trzeba dobrze ustawić. Znajdź centralkę i odepnij czujniki dodatkowe, jeśli dalej będzie się aktywował, trzeba będzie na próbę odpiąć czujniki drzwiowe.
Pogotowie Komputerowe
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Alarmy samochodowe, centralne zamki, blokady zapłonu, czujniki cofania, światla dzienne itp.
Witam,
Dopiero teraz udało mi się znaleźć chwilę, żeby sprawdzić co się dzieje z alarmem. Zlokalizowałem centralkę – nie miała potencjometru i wypiąłem ją na chwilę. Od tego czasu, odpukać
alarm działa jak należy.
Dzięki wszystkim za rady.
Pozdr
Dopiero teraz udało mi się znaleźć chwilę, żeby sprawdzić co się dzieje z alarmem. Zlokalizowałem centralkę – nie miała potencjometru i wypiąłem ją na chwilę. Od tego czasu, odpukać

Dzięki wszystkim za rady.
Pozdr
- Od: 19 wrz 2011, 14:45
- Auto: Mazda 6 2.0
Witam mam mały problem , dzisiaj po zamkięciu mojej Mazdy alarm sam sie włączył, potem otworzyłem i zamknąłem autko i to samo ;/ Wiecie jaka to przyczyna ? prosze o pomoc.
-
krycha12354
Mam dziwny problem z alarmem. Czasami samoczynnie załącza się syrena. Dzieje się to tylko na postoju zaraz po zgaszeniu samochodu. Raz jest to na rozbrojonym a czasami już na uzbrojonym alarmie. Aby wyłączyć to wycie muszę przytrzymać przycisk wyłączenia czujników parkowania przez dłuższy czas (aż inaczej piknie) albo przycisk alarmu na pilocie też przez dłuższy czas i po tym dopiero włączyć/wyłączyć alarm i przestaje wyć syrena.
- Od: 30 mar 2017, 19:37
- Auto: Mazda 6 GG HATCHBACK 2007 ACTIVE+ DIESEL 143KM