Czy mogę odkręcić wskazaną na zdjęciu blachę, czy jak ja odkręcę to coś od spodu odpadnie?
Chciałbym ją i jej okolice zabezpieczyć bo zaczyna rdzewieć.
I jescze jedno pytanko: czy można pomalować miske olejową od spodu bitexem?
www.mazdaspeed.pl
przednie koła silniej odrzucają wode
alk80 napisał(a):bo są z przodu i muszą
alk80 napisał(a):słyszałeś kiedyś o aquaplaningu na tylnej osi przy oponach w dobrym stanie?
Radex84 napisał(a):tylne opony maja juz mniej wody do wyrzucenia bo przednie zrobily najwieksza robote i wyrzucily wode na boki a wiec tylne opony beda mialy juz latwiejsze zadanie
alk80 napisał(a):bo są z przodu i muszą
Radex84 napisał(a):skrzypek chyba dobrze zauwazyl pewne nieprawidlowosci w poscie alka80
przednie kola nie moga silniej wyrzucac wody jesli sa opony identyczne jak na tyle. te i te odrzucaja identycznie wode. roznica moze byc jedynie w tym ILE tej wody wyrzucą. bo tylne opony maja juz mniej wody do wyrzucenia bo przednie zrobily najwieksza robote i wyrzucily wode na boki a wiec tylne opony beda mialy juz latwiejsze zadanie.
mozna wysnuc wniosek ze przdnie blotniki sa lepiej "czyszczone" bo tam najwiecej sie dzieje, a tylne gdzie juz malo jest wody w "obiegu" rdzewieja bo cos tam na nich zalega i nie jest wyplukiwane. ale to chyba za bardzo naciagane bo jakos w zbyt wielu GFkach rdzewieja te tylne nadkola wiec jest to raczej wada fabryczna
Radex84 napisał(a):mi lakiernik wstawiał zdajsie nadkola od jakiegoś opla ale nie pamietam dokladnie co to bylo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6