Problem z otwarciem bagażnika
Strona 1 z 1
witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem forum jak ze tez posiadaczem mazdy 6 i tu mam juz pierwszy problem poniewaz nie moge otworzyc bagaznika i nie wiem co moze byc tego przyczyna
moze wiecie w jaki sbosób moge go otworzyc bo szarpie i nic dalej zamkniety moze macie jakis sposob na ta usterke?? bede barzdo wdzieczny
pozdrawiam...
- Od: 20 mar 2008, 13:26
- Auto: 6 diesel 2004
otwierałem zawsze pilotem z kluczyka i bez problemu całe auto sie otwierało lecz od dzisiaj nie chce sie bagżnik otworzyć sprawdze czy jest pstryczek jezeli jest to w jakiej pozycji mam go ustawić??
dzieki wielki pozdrawiam ps. pstryczka nie ma u mnie 

dzieki wielkie problem własnie rozwiazałem wchodza do bagaznika i taki plastkczek otwarłem dostajac sie prosto do mechanizmu zamka wiec luz ale mam kolejny mały problem nie wiem jak zarówke w przodzie wymienic próbowałem ale nie mam pojecia jak sie tam dostac bardzo malo miejsca zeby reke właozyc do srodka a troche nie zrecznie jechac do servisu zarówke wymienic heh....moze macie jakis szybki sposób na to?? dzieki wielkie pozdrawiam... 
basknw napisał(a):moze macie jakis szybki sposób na to??
jak to zrobisz 5 razy to za szóstym pójdzie Ci szybko.
Nie ma innego sposobu. No niby jest łatwiej jak wyjmiesz lampę ale do tego trzeba prawie zdemontować zderzak.

Mnie się tam "łapka" (łapka jest w "" bo niestety waga już 3 cyfrowy wynik wskazuje
) ostatnio zmieściła i oba żarniki zmieniłem bez demontażu lamp. Co prawda bałem się tego po przeczytaniu postów na forum, ale nie było tak źle- może 20-30 minut na całość 
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
- Od: 10 wrz 2007, 22:10
- Auto: 323 BA '97 1.8
ja na wymiane wszystkich zarowek z przedu stracilem 2 dni (tyle ze po 3-4 h dziennie) i nerwowo sporo, moj "lapka" nie chciala sie zmiescic wiec poprosilem zonke z jej lapeczka i wszystko poszlo idealnie, ale swoja droga jakbym spotkal inzyniera z mazdy to bym mu %^^$^$ 
- Od: 7 cze 2007, 08:51
Z jednej strony przy zbiorniku spryskiwacza jest troche więcej miejsca na wymianę zarówki problem jest z drugiej strony ale tylko do czasu jak się użytkownik madzi dowie jak łatwo wyciąga się obudowę filtra powietrza
... Jest on zamocowony na bolcach siedzących w gumowych tulejkach. trzeba delikatnie pociągnąć do góry uważając na orurowanie i wychodzi. A wtedy to już kupa miejsca się robi. Od strony zbiornika spryskiwacza jak brakuje jednak miejsca można odkręcić zbiornik i go odchylić.
Strona 1 z 1