Jak zaprogramować fabrycznego pilota centralnego zamka?
Panowie robię według Waszej instrukcji i nie działa. Pilot był sprawny ale na dwa dni pozbawiłem go baterii (zanim kupiłem nową) i oto efekty.
Proszę pomóżcie.
Proszę pomóżcie.
Witam wszystkich ponownie, cały czas walczę z pilotem. Już dwóch magików rozłożyło ręce.
Reasumując, bateria nowa, pilot sygnał wysyła (sprawdzone u "magika") centralny nie odpowiada.
Mam pytanie, czy orientuję się ktoś ile można zaprogramować pilotów w naszych madziach, ewentualnie jak usunąć stare zaprogramowane, aby zrobić miejsce na nowe.
Pozdrawiam
Reasumując, bateria nowa, pilot sygnał wysyła (sprawdzone u "magika") centralny nie odpowiada.
Mam pytanie, czy orientuję się ktoś ile można zaprogramować pilotów w naszych madziach, ewentualnie jak usunąć stare zaprogramowane, aby zrobić miejsce na nowe.
Pozdrawiam
Witam
Może coś robię źle, bo mi nie działa, dlatego zapytam:
Krok 1: Otworzy Drzwi Kierowcy i zostaw otwarte
OK
Krok 2: Nacisnij przycisk otwierania drzwi ( zamknij otworz przyciskiem )
Rozumiem, że na pilocie który programuje naciskam przycisk UNLOCK ?
Krok 3: Wloz kluczyk do stacyjki
OK
Krok 4: Przekrec kluczyk na ON ( czyli az zaswieca sie kontrolki ) zrob to 3 razy i zostaw kluczyk w stacyjce
Wkładam kluczyk, przekręcam tak, że palą się kontrolki, potem wracam kluczykiem do samego początku, i tak jeszcze 2 razy – łącznie 3. Zostawiam kluczyk w pozycji zapalonych kontrolek, czy wracam nim do pozycji 0 ?
Krok 5: Otworz i zamknij drzwi kierowcy 3 razy (doslownie otworz i zamknij cale drzwi i zostaw je otwarte )
Otwieram drzwi, zamykam i tak trzy razy, na końcu zostawiam otwarte
Krok 6: Ecu powinno zaregowac (otworzy zamknie drzwi )
Czyli usłyszę przeskakiwanie centralnego zamka bo drzwi są otwarte i auto się nie zamknie ?
Krok 7: Nacisnij przycisk na pilocie 2 krotnie ( autko powinno juz reagowac na pilota )
OK
Krok 8: Wyciagnij kluczyk ze stacyjki i autko powinno znowu wykonac zamkniecie – otwarcie drzwi.
OK
Może coś robię źle, bo mi nie działa, dlatego zapytam:
Krok 1: Otworzy Drzwi Kierowcy i zostaw otwarte
OK
Krok 2: Nacisnij przycisk otwierania drzwi ( zamknij otworz przyciskiem )
Rozumiem, że na pilocie który programuje naciskam przycisk UNLOCK ?
Krok 3: Wloz kluczyk do stacyjki
OK
Krok 4: Przekrec kluczyk na ON ( czyli az zaswieca sie kontrolki ) zrob to 3 razy i zostaw kluczyk w stacyjce
Wkładam kluczyk, przekręcam tak, że palą się kontrolki, potem wracam kluczykiem do samego początku, i tak jeszcze 2 razy – łącznie 3. Zostawiam kluczyk w pozycji zapalonych kontrolek, czy wracam nim do pozycji 0 ?
Krok 5: Otworz i zamknij drzwi kierowcy 3 razy (doslownie otworz i zamknij cale drzwi i zostaw je otwarte )
Otwieram drzwi, zamykam i tak trzy razy, na końcu zostawiam otwarte
Krok 6: Ecu powinno zaregowac (otworzy zamknie drzwi )
Czyli usłyszę przeskakiwanie centralnego zamka bo drzwi są otwarte i auto się nie zamknie ?
Krok 7: Nacisnij przycisk na pilocie 2 krotnie ( autko powinno juz reagowac na pilota )
OK
Krok 8: Wyciagnij kluczyk ze stacyjki i autko powinno znowu wykonac zamkniecie – otwarcie drzwi.
OK
Źle to robisz chociaż już tyle o tym napisano
Postprzez rymko » 13 sty 2012 19:21
Nie pamiętam dokładnie, bo programowałem kluczyk dosyć dawno, ale chyba w 4 kroku musisz to trzykrotne przekręcenie kluczyka zrobić bardzo sprawnie – czytaj szybko
Programowanie pilotów
Krok 1: Otwórz drzwi kierowcy i zostaw otwarte.
Krok 2: Naciśnij dwukrotnie przycisk blokady drzwi znajdujący się na drzwiach – zablokuj i odblokuj.
Krok 3: Włóż kluczyk do stacyjki – pozycja wyłączona LOCK.
Krok 4: Trzykrotnie w ciągu 10 sekund przekręć kluczyk do pozycji ON i z powrotem do pozycji LOCK. Zostaw kluczyk w stacyjce w pozycji wyłączonej – LOCK.
Krok 5: Zamknij i otwórz drzwi kierowcy 3 krotnie. Pozostaw drzwi otwarte.
Krok 6: Ecu powinno zareagować (otworzy – zamknie drzwi ). Teraz można programować piloty.
Krok 7: Naciśnij którykolwiek przycisk na pierwszym pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na drugim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na trzecim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Możesz zaprogramować max trzy piloty.
Krok 8: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki . Auto powinno znowu wykonać serię 3-4 zamknięć – otwarć drzwi. Gotowe
mam pytanie czy jest możliwość dostosowania innego używanego kluczyka (z innego auta po dopasowaniu grotu) do oryginalnego kodowania (z posiadanym już kluczykiem) chodzi mi o immobilizer i centralny zamek? czy muszę bulić za kluczyk i kodowanie w ASO?
- Od: 13 lip 2014, 15:45
- Auto: mazda 6 2.0 PB 2006r
rymko napisał(a):Źle to robisz chociaż już tyle o tym napisano
Nie pamiętam dokładnie, bo programowałem kluczyk dosyć dawno, ale chyba w 4 kroku musisz to trzykrotne przekręcenie kluczyka zrobić bardzo sprawnie – czytaj szybko
Programowanie pilotów
Krok 1: Otwórz drzwi kierowcy i zostaw otwarte.
Krok 2: Naciśnij dwukrotnie przycisk blokady drzwi znajdujący się na drzwiach – zablokuj i odblokuj.
Krok 3: Włóż kluczyk do stacyjki – pozycja wyłączona LOCK.
Krok 4: Trzykrotnie w ciągu 10 sekund przekręć kluczyk do pozycji ON i z powrotem do pozycji LOCK. Zostaw kluczyk w stacyjce w pozycji wyłączonej – LOCK.
Krok 5: Zamknij i otwórz drzwi kierowcy 3 krotnie. Pozostaw drzwi otwarte.
Krok 6: Ecu powinno zareagować (otworzy – zamknie drzwi ). Teraz można programować piloty.
Krok 7: Naciśnij którykolwiek przycisk na pierwszym pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na drugim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na trzecim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Możesz zaprogramować max trzy piloty.
Krok 8: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki . Auto powinno znowu wykonać serię 3-4 zamknięć – otwarć drzwi. Gotowe
Ok a jesli nie mam przycisku blokady na drzwiach co wtedy?
Witam
Rozkładam ręce już.
Kupiłem pilota i nie działa
Dochodzę do momentu, że samochód sam otwiera i zamyka rygle, następnie mam wykonać punkt:
"Krok 7: Naciśnij którykolwiek przycisk na pierwszym pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na drugim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na trzecim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Możesz zaprogramować max trzy piloty.
Krok 8: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki . Auto powinno znowu wykonać serię 3-4 zamknięć – otwarć drzwi. Gotowe"
U mnie naciskanie nic nie daje.
Zamieszczam foto pilota. Po lewej jest mój pilot oryginalny z samochodu który działa, a po prawej pilot zakupiony który nie działa. Kwestia pilota ? Czy ja coś robię źle ? Pilot kupiłem używany z Mazdy 6. Numer na obudowie ten sam, natomiast elektronika ciut inna.
Rozkładam ręce już.
Kupiłem pilota i nie działa
Dochodzę do momentu, że samochód sam otwiera i zamyka rygle, następnie mam wykonać punkt:
"Krok 7: Naciśnij którykolwiek przycisk na pierwszym pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na drugim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Naciśnij którykolwiek przycisk na trzecim pilocie 2 krotnie – ECU odpowiada zamknięciem i otwarciem drzwi. Możesz zaprogramować max trzy piloty.
Krok 8: Wyciągnij kluczyk ze stacyjki . Auto powinno znowu wykonać serię 3-4 zamknięć – otwarć drzwi. Gotowe"
U mnie naciskanie nic nie daje.
Zamieszczam foto pilota. Po lewej jest mój pilot oryginalny z samochodu który działa, a po prawej pilot zakupiony który nie działa. Kwestia pilota ? Czy ja coś robię źle ? Pilot kupiłem używany z Mazdy 6. Numer na obudowie ten sam, natomiast elektronika ciut inna.
Witaj u mnie jest taki sam problem, samochód nie reaguje na drugiego pilota z tym że mój odmówił posłuszeństwa po wymianie baterii (dość długo był jej pozbawiony). Myślę że i u Ciebie pilot jest sprawny tylko coś nasze zamki centralne nie chcą dodać owych kluczy.
Sprawdź jeszcze czy po pięciu przekręceniach kluczyka i trzy razy drzwi też centralny reaguje. Otóż u mnie reaguje ale nie znalazłem żadnej odpowiedzi na co.
Mam nadzieję że uda nam się rozwiązać problem bo czuję że mamy taki sam.
Pozdrawiam
Sprawdź jeszcze czy po pięciu przekręceniach kluczyka i trzy razy drzwi też centralny reaguje. Otóż u mnie reaguje ale nie znalazłem żadnej odpowiedzi na co.
Mam nadzieję że uda nam się rozwiązać problem bo czuję że mamy taki sam.
Pozdrawiam
Kolego Hubix dziś odwiedziłem serwis mazdy, mówię sobie skoro nigdzie pomocy to może tam.
Pan wsiadł pokombinował z kodowaniem – to co już znamy z forum i
Przychodzi i mówi mi że pilot jest uszkodzony, ja mu na to że pilot działa ponieważ sprawdzany był na przyrządzie, pan zaproponował mi wymianę centralki z dwoma pilotami na nowe
Bądź człowieku mądry.....
Dałem nogę jak szybko stałem.
Więc dalej czekamy na rozwój wydarzeń, może ktoś nam w końcu pomoże i coś podpowie.
Pan wsiadł pokombinował z kodowaniem – to co już znamy z forum i
Przychodzi i mówi mi że pilot jest uszkodzony, ja mu na to że pilot działa ponieważ sprawdzany był na przyrządzie, pan zaproponował mi wymianę centralki z dwoma pilotami na nowe

Bądź człowieku mądry.....
Dałem nogę jak szybko stałem.
Więc dalej czekamy na rozwój wydarzeń, może ktoś nam w końcu pomoże i coś podpowie.
cisiel1981 napisał(a):Więc dalej czekamy na rozwój wydarzeń
Ale na jaki rozwój, skoro centralka nie widzi pilota to znaczy że trzeba z innym spróbować.
I co teraz będziecie męczyć te piloty aż wam zaskoczą czy co ?
Wymieńcie piloty i wsio, albo sprawdźcie microstyki w pilotach.
Kolega Bieski ma rację.
Więc pomęczymy piloty i w najgorszym przypadku się je wymieni.
POZDRO
!!!
Więc pomęczymy piloty i w najgorszym przypadku się je wymieni.
POZDRO

Dałem spokój staremu pilotowi, nic juz mu nie pomogło.
Pilot zamówiony przyszedł paczką, 15 sekund kodowania i po bólu.
Widocznie wymiana baterii po długim czasie bez niej uszkodziła samego pilota.
Pilot zamówiony przyszedł paczką, 15 sekund kodowania i po bólu.
Widocznie wymiana baterii po długim czasie bez niej uszkodziła samego pilota.
Znalazłem gościa z Warszawy. Jeśli chcesz namiary to proszę na Priv.
Pilot wysłany pocztą dotarł na drugi dzień, gość posiada piloty z rozbitych i rozebranych Mazd.
Będzie potrzebny numer z tylnej klapki pilota.
Pilot wysłany pocztą dotarł na drugi dzień, gość posiada piloty z rozbitych i rozebranych Mazd.
Będzie potrzebny numer z tylnej klapki pilota.
Witam
dzis kupiłem Mazde 6 sport kombi 2.3 benzyna 2007 r i mam kluczyk scyzoryk i nie mogę otwierac ani zamykac z kluczyka .Prosze o pomoc z góry dziekuje za informacje
pozdro
Tomek
dzis kupiłem Mazde 6 sport kombi 2.3 benzyna 2007 r i mam kluczyk scyzoryk i nie mogę otwierac ani zamykac z kluczyka .Prosze o pomoc z góry dziekuje za informacje
pozdro
Tomek
-
TOMMI1978
Dzięki kolego Dobrzyn22 za skierowanie do wątku nie mogłem go znaleźć w wyszukiwarce forumowej .
Znalazłem odpowiedz na mojego posta . Problem zażegnany Dorobiłem nowy kluczyk i działa Koszt jedyne 180 złocisza .
Znalazłem odpowiedz na mojego posta . Problem zażegnany Dorobiłem nowy kluczyk i działa Koszt jedyne 180 złocisza .