Witajcie, wsiadam dziś do samochodu, odpalam i nagle widzę brak dmuchaw, kręcę pokrętłem mocy nawiewu a tu nic, na wyświetlaczu konsoli nic. Próbuję ustawić temperaturę, a tu nic. Dzwonię do mechanika, że zaraz będę, po ok 10 min jazdy nawiew wrócił. Przyjechałem do mechanika, wyłączyłem silnik, odpalam ponownie i znowu nic nie działa. Kręcę, wciskam nic nie działa. Nic w sensie, dmuchawy, przycisk ogrzewania tylnej szyby, przycisk zamknięcia/otwarcia obiegu powietrza, przycisk klimatyzacji.
Wciskam AMB – nic. Wciskam INFO – nic, działa DIMMER – przyciemnia oświetlenie. sprawdzamy a tu wentylator sprawny, bezpieczniki również w porządku. On mówi że nie wie, odsyła do elektronika.
Przeszukałem forum by znaleźć podobne przypadki, ale ja mam najpoważniej, bo w innych przypadkach tylko dmuchawy nie działały. Pod siedzeniem pasażera z przodu sprawdzałem czy nic się nie poluzowało, ale wydaje się ok.
Macie pomysły co to może być? Albo namiary, na kogoś sprawdzonego z Trójmiasta, kto by potrafił pomóc za normalne pieniądze.
Padły dmuchawy, klima, ogrzewanie tylnej szyby
Strona 1 z 1
Witam. Wczoraj miałem to samo. Okazało się że to wtyczka od strony silnika na podszybiu (prawie na wprost kierownicy). Wystarczyło wyciągnąć, spryskać preparatem "Kontakt" i działa.
-
luciano67
widzialem ze dales posta na temat mazdy 6 mam to samo czyli nie dziala klima nawiewy regulacja temperatury ani podgrzewania szyby czyli caly dolny panel pod radiem. CO bylo u CIenie jak mozesz to prosze o pomoc na meila lub 667 088 134 dzieki !
Kamil
Kamil
-
kamilos.w
Strona 1 z 1